Συναντήσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. με την κυβέρνηση και τα κόμματα για το ασφαλιστικό

Συναδέλφισσες / – οι,

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, ενόψει της επανακατάθεσης του νομοσχεδίου «Αύξηση συντάξεων του ∆ημοσίου από το 2007 και άλλες διατάξεις», το ∆Σ ΟΛΜΕ κατέθεσε με υπόμνημά του (στις 17/10/07) προς τους Υπουργούς και Υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και προς όλα τα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ομοσπονδίας μας για μια σειρά ώριμα και δίκαια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος των καθηγητών, απαιτώντας την ικανοποίησή τους.

Συγκεκριμένα προτείναμε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο ως τροπολογίες οι παρακάτω ρυθμίσεις:

  1. Πλήρης σύνταξη στους εκπαιδευτικούς με 30 χρόνια ασφάλισης, με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις της ομοσπονδίας μας.
  2. Να ενταχθεί στις συντάξιμες αποδοχές το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης.
  3. Να καταργηθεί η διάταξη που απαγορεύει τη συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  4. Να καταργηθεί το χρονικό όριο της διετίας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στο Ταμείο Προνοίας ∆ημοσίων Υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο της προώθησης των παραπάνω αιτημάτων του κλάδου μας, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αντιπροσωπεία του ∆Σ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε διαδοχικά με:

Α) Τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα στις 2/11/07. Ο κύριος Υφυπουργός αφού άκουσε αναλυτικά τα αιτήματά μας, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού από την ενδεχόμενη υιοθέτηση των προτάσεών μας. Επιφυλάχθηκε για την οριστική απάντηση της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι δεν έχει εξουσιοδότηση να συζητήσει επί της ουσίας στα κύρια αιτήματά μας και πάντως μας δήλωσε πως δεν μπορεί να συμπεριληφθούν σχετικές διατάξεις σε αυτό το νομοσχέδιο. Ήταν θετικός για το 3ο (για το οποίο όμως μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Παιδείας) και το 4ο αίτημά μας.

Β) Τον εισηγητή της Ν∆ κ. Αδ. Ρεγκούζα στις 7/11/07.

Ο κ. Ρεγκούζας διαπίστωσε πως το 2 ο αίτημά μας είναι σχετικό με το εν λόγω νομοσχέδιο και δεσμεύτηκε πως θα προτείνει να ενταχθεί αυτό στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Γ) Τον κοινοβουλετικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ.Θ. Πάγκαλο στις 7/11/07.

Ο κ. Πάγκαλος συμφώνησε γενικά με τα αιτήματά μας, δηλώνοντας ότι έχουν ισχυρή αιτιολογική βάση.

∆) Την εισηγήτρια του ΚΚΕ κ. Ελ.Παντελάκη και τη βουλευτή του κόμματος κ. Εύα Μελά. Οι Βουλευτές του ΚΚΕ συμφώνησαν για το δίκαιο των αιτημάτων μας,  εκφράζοντας τη γνώμη πως η αναγνώριση των πέντε επιπλέον χρόνων πρέπει να γίνεται χωρίς καταβολή εισφορών από τους εργαζόμενους.

Ε) Τον εισηγητή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Π. Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης μας δήλωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα της ομοσπονδίας μας και θα  τα υποστηρίξει.

Το σχετικό υπόμνημά μας http://olme-attik.att.sch.gr/files/ypomn/tropologies151007.pdf με την πλήρη τεκμηρίωση των αιτημάτων μας, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ.

Συναντήσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. με την κυβέρνηση και τα κόμματα για το ασφαλιστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *