Σεμινάριο με θέμα τη δημιουργία μονόπρακτων και σπονδυλωτών ιστοριών με μία ομάδα παιδιών

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο με θέμα τη «δημιουργία μονόπρακτων και σπονδυλωτών ιστοριών με μία ομάδα παιδιών».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 ∆εκεμβρίου 2007 και η διάρκειά του θα είναι 6 ώρες.

Μέρος των εξόδων του σεμιναρίου θα καλυφθεί από το ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε. και το υπόλοιπο από τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό ορίσαμε τα 15€ κατ’ άτομο ως ποσό συμμετοχής στο σεμινάριο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 15 συμμετοχές. ∆υστυχώς για την εύρυθμη λειτουργία του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες δε θα πρέπει να
ξεπερνούν τους 20. Γι’ αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που οι συμμετοχές υπερβούν τις 20.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στους συνδέσμους του κάθε σχολείου καταβάλλοντας το ποσό των 15€ μέχρι τη ∆ευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Από το ∆.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου


Φτιάχνοντας μονόπρακτα και σπονδυλωτές ιστορίες με μια ομάδα παιδιών
Σεμινάριο 6 ωρών για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Εμψυχωτής: Βασίλης Ραΐσης

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου (διάρκειας 3 ωρών) θα επιχειρήσουμε να κατασκευάσουμε ένα θεατρικό μονόπρακτο με βάση την ομάδα των συμμετεχόντων. Θα δουλέψουμε παράλληλα επί σκηνής (θεατρικό παιχνίδι και δημιουργία χαρακτήρων) και «επί χάρτου» (καταιγισμός ιδεών και συζήτηση για την δομή και το θέμα) για να δούμε πώς αυτές οι δύο διαδικασίες μπορούν να συγκλίνουν στην δημιουργία του μονόπρακτου. Στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε να γράψουμε μερικούς διαλόγους.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου (διάρκειας 3 ωρών) θα δούμε τρόπους με τους οποίους το σχέδιο του μονόπρακτου που φτιάξαμε μπορεί να δραματοποιηθεί. Θα δούμε εναλλακτικούς τρόπους σκηνοθεσίας και παρουσίασης και πώς η όλη διαδικασία μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στη συγγραφή, ώστε να πετάξουμε περιττά πράγματα ή να δώσουμε περισσότερες διαστάσεις στους χαρακτήρες. Την ίδια στιγμή θα δούμε κάποιες τεχνικές με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να «ξεκλειδωθούν» επί σκηνής και να ξεπεράσουν την αμηχανία τους. Θα κλείσουμε τέλος, με μια συζήτηση για το πώς παρόμοια μονόπρακτα μπορούν να ενταχθούν στα πλαίσια μιας σπονδυλωτής παράστασης ή μιας σχολικής γιορτής η οποία έχει και άλλα στοιχεία (τραγούδι, αφήγηση, μικρά βίντεο κλπ).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους τετράδιο και στυλό. Να κρατούν μαζί τους ένα αντικείμενο το οποίο τους φαίνεται ενδιαφέρον. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν με κάποιο αγαπημένο μουσικό κομμάτι (cd).

Σεμινάριο με θέμα τη δημιουργία μονόπρακτων και σπονδυλωτών ιστοριών με μία ομάδα παιδιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *