Κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. προς τους εκπαιδευτικούς

Τα ∆.Σ. της ∆ΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στην Πανεκπαιδευτική Απεργία της 26ης Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα (Προπύλαια, 12 το μεσημέρι), στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου, 12 το μεσημέρι) και σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη ∆ευτέρα, 26/11/07 τη δική τους απάντηση στη συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. ∆ιαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που υλοποιείται από το νέο κρατικό, βαθιά ταξικό, προϋπολογισμό με τις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση να παραμένουν καθηλωμένες στο 3,1% του ΑΕΠ, με μείωση των κοινωνικών δαπανών, με αύξηση των έμμεσων φόρων, με την εισοδηματική πολιτική σκληρότερης λιτότητας για τους πολλούς και κοινωνικά ασθενέστερους. Αγωνίζονται για να αποτρέψουν την παραπέρα δραματική αποδόμηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Τη ∆ευτέρα, 26/11/07 απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Στήριξη της ∆ημόσιας και ∆ωρεάν Εκπαίδευσης – Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π. ή στο 15% του Γ.Κ.Π. για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης (άμεση κάλυψη κενών, υποδομές, διπλοβάρδια, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, κ.λ.π.).
  • Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. 1.400 € καθαρά στο νεοδιόριστο.
  • Αποτροπή της αντιασφαλιστικής καταιγίδας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας 15ετίας. Καμιά συμμετοχή στο διάλογο. ∆εν διαπραγματευόμαστε τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
  • Κατάργηση του άρθρου 32 του Ν. 3577/07 που δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης τμημάτων νηπιαγωγείων στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ιδιωτικά Σχολεία. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου της 20ης Ιουλίου 2007, που αυξάνει το ωράριο και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των Νηπιαγωγών.
  • Κατάργηση του Ν.3475/06 για την τεχνική εκπαίδευση και εφαρμογή της μεταβατικής πρότασης της ΟΛΜΕ για τομείς, ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κ.λπ. Μεταλυκειακό Έτος Ειδίκευσης. Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας, διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών. Ενσωμάτωση των σχολών άλλων Υπουργείων στο ΥΠΕΠΘ.
  • Κατάργηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αθήνα, 23/11/07

Από τα ∆.Σ.
∆ΟΕ  – ΟΛΜΕ

Κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. προς τους εκπαιδευτικούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *