Συνάντηση ανά ειδικότητες για τα βιβλία της Β/θμιας Εκπ/σης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στις 8, 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το 8ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. Αντικείμενό του είναι τα σχολικά προγράμματα και βιβλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο συνημμένο αρχείο υπάρχει το φυλλάδιο του συνεδρίου. Οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν από κάθε Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ανάλογη των μελών που διαθέτει.

Στην Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου αντιστοιχούν 2 σύνεδροι και στο πρόσφατο ∆.Σ. που κάναμε, αποφασίσαμε να μας εκπροσωπήσουν ο Καλτιριμτζής Γιάννης (γραμματέας της ΕΛΜΕ) και η Σωπιάδου Ειρήνη (ταμίας της ΕΛΜΕ).

Ο ρόλος τους θα είναι να μεταφέρουν στο συνέδριο τις απόψεις, τους προβληματισμούς  και τις προτάσεις των καθηγητών της Λήμνου & του Αγίου Ευστρατίου, όσον αφορά τα σχολικά βιβλία των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Ε.Π.Α.Λ.

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να γίνει μία συνάντηση την Τρίτη 6 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Γενικό Λύκειο της Μύρινας, με σκοπό να γίνουν ομάδες εργασίας ανά ειδικότητα, να καταγράψουμε ό,τι προβλήματα έχουμε εντοπίσει στα υπάρχοντα βιβλία και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το πώς θα θέλαμε να είναι τα βιβλία μας.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι «ειδικοί» για την επιλογή των βιβλίων δεν είναι αυτοί που είναι κλεισμένοι εδώ και χρόνια στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου και «σχεδιάζουν» για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Ειδικοί είμαστε εμείς που καθημερινά βιώνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με όλες τις χαρές της και με όλα τα προβλήματά της. Ειδικοί για τα βιβλία είμαστε εμείς που καθημερινά τα διδάσκουμε και διαπιστώνουμε τις αστοχίες τους. Γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να ακουστεί η άποψή μας. Περιμένουμε λοιπόν την μαζική συμμετοχή σας στη συνάντηση αυτή.

Από το ∆.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου

Υ.Γ. Επειδή οι συνάδελφοι του Αγίου Ευστρατίου θα είναι δύσκολο να παραβρεθούν στη συνάντηση, παρακαλούνται να μας στείλουν τα πορίσματα τους με e-mail, ώστε να τα ενσωματώσουμε με αυτά που θα προκύψουν από τη συνάντησή μας.

Συνάντηση ανά ειδικότητες για τα βιβλία της Β/θμιας Εκπ/σης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *