Οι θέσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη νέα εγκύκλιο για τον προγραμματισμό της ύλης

Ύστερα από ένα δεκαπενθήμερο κατά το οποίο το Υπουργείο Παιδείας ταλαιπώρησε τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας με τη γνωστή «εγκύκλιο Νικολόπουλου», η οποία αφορούσε τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου, επανήλθε με νέα, διορθωτική εγκύκλιο, με την οποία προσπαθεί να συμμαζέψει «τα ασυμμάζευτα». Σύμφωνα με αυτή, καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να φυλάσσουν στο γραφείο τους αντίγραφα των θεμάτων, των τεστ, των πρόχειρων διαγωνισμάτων καθώς και της ύλης στην οποία εξετάστηκαν οι μαθητές του σχολείου τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι σχολικοί σύμβουλοι. Ζητά, δηλαδή, συνενόχους και μεταθέτει ευθύνες.

Και αυτή η εγκύκλιος συνάντησε εύλογα την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα μείζονα προβλήματα της εκπαίδευσης και να αφήσει τους ατελέσφορους διοικητικούς πειραματισμούς, οι οποίοι επιπλέον ανοίγουν το δρόμο για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει και αυτή την εγκύκλιο.
  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πράξουν το παιδαγωγικό έργο τους με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών μας και σύμφωνα με την καθιερωμένη εκπαιδευτική και παιδαγωγική πρακτική. Καλούμε, δηλαδή, τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν και τη νέα εγκύκλιο!

Οι θέσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη νέα εγκύκλιο για τον προγραμματισμό της ύλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *