Επιμόρφωση γονέων από ιδιωτικές εταιρείες

“Goneis.gr” ή «το δημόσιο σχολείο στην υπηρεσία των ιδιωτών» !

Μέσα σ’ ένα κλίμα αμφισβήτησης εργασιακών δικαιωμάτων και θεμελιωδών συλλογικών μας κατακτήσεων (εγκύκλιος για τον περίφημο προγραμματισμό της ύλης, συνακόλουθη  για την Π.∆.Σ,) το ΥΠΕΠΘ επιμένει να προκαλεί τα δημοκρατικά μας αισθήματα και επανέρχεται με νέα εγκύκλιο.

Με την εγκύκλιο αυτή που εξέδωσε το Υπουργείου Παιδείας και αναφέρεται στην επιμόρφωση των γονέων των μαθητών του γυμνασίου στις νέες τεχνολογίες, θέτει το  ∆ημόσιο Σχολείο και τους καθηγητές του στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση των  συμφερόντων των ιδιωτών και επιχειρηματικών ομίλων.

Βεβαίως και δε διαφωνούμε με την επιμόρφωση των γονέων των μαθητών μας, όπως και κάθε άλλου εργαζόμενου πολίτη ή ανέργου, στις νέες τεχνολογίες και στη σωστή χρήση του διαδικτύου. Όμως είναι προφανές ότι για το σκοπό αυτό οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει τις ∆ημόσιες υπηρεσίες επιμόρφωσης, με διαφάνεια και σοβαρότητα.

Αντίθετα, όμως, διαπιστώνουμε ότι στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ εξώφθαλμα και προκλητικά προωθούνται τα συμφέροντα των ιδιωτών και αγνοούνται εντελώς οι  δημόσιοι φορείς.

Και δε φτάνει αυτό, έχει το θράσος το ΥΠΕΠΘ να θέλει να αναγκάσει τους  εκπαιδευτικούς των δημοσίων Γυμνασίων όλης της χώρας, αυξάνοντας, παράνομα και παράτυπα, τις εξωδιδακτικές τους υποχρεώσεις (που έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλές λόγω ης έλλειψης  γραμματέων, επιστατών, φυλάκων) να συμβάλουν υποχρεωτικά στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος για το οποίο θα χρυσοπληρωθούν οι ιδιώτες  (χωρίς βεβαίως καμιά αμοιβή για το σχολείο ή τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό]!

Είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει αν αυτό εφαρμοστεί, το γεγονός ότι ήδη κατακλύζουν τα σχολεία «προσφορές» ιδιωτών, με αμοιβή 35 ευρώ ανά επιμορφούμενο γονέα, αν το σχολείο προωθήσει την τάδε ή δείνα ιδιωτική επιχείρηση επιμόρφωσης…

– Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να αποσύρει ΑΜΕΣ Σ την εγκύκλιο
– Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην υλοποιήσουν την παράνομη αυτή εντολή του ΥΠΕΠΘ. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την ανάθεση εξωδιδακτικών εργασιών είναι ο Σύλλογος ∆ιδασκόντων.
– ∆εν θα επιτρέψουμε την καθυπόταξη της ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ στα ιδιωτικά συμφέροντα

Επιμόρφωση γονέων από ιδιωτικές εταιρείες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *