Διαμαρτυρία στο Ταμείο Πρόνοιας και πανελλαδική απεργία στις 10-12-2008

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα, μεγαλύτερης επιδείνωσης της θέσης των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζόμενων, ιδιαίτερα όσον αφορά τόσο την οικονομική μας κατάσταση, με την εντεινόμενη ακρίβεια, όσο και την οριακή πλέον
κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Η ακρίβεια μειώνει ακόμη περισσότερο την αγοραστική αξία του μισθού μας. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται και ιδιωτικοποιούνται (υγεία, Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ∆ΕΗ, κ.λπ.).

Η δημόσια παιδεία δέχεται τα πισώπλατα κτυπήματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής με στόχο την απαξίωσή της και μέσω αυτής την ιδιωτικοποίησή της (Σ∆ΙΤ στα σχολεία, νομιμοποίηση ΚΕΣ κ.λπ.).

Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βρίσκονται στα όρια κατάρρευσης. Οι νέοι συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες, ακόμη και χρόνια, την έκδοση έστω και αυτής της ισχνής σύνταξης (κύριας και επικουρικής).

Το Ταμείο Πρόνοιας ∆ημόσιων Υπαλλήλων που χορηγεί το «εφάπαξ», δηλώνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές υποχρεώσεις του.

Είναι αποκαλυπτικό ότι σήμερα στο ΤΠ∆Υ εκκρεμούν 15.000, περίπου, αιτήσεις και για την ικανοποίησή τους απαιτούνται 600 εκατομμύρια, όταν τα χρήματα που υπάρχουν στο Ταμείο φτάνουν μόνο για 100 συνταξιούχους. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση.

Ο ΟΠΑ∆ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων ∆ημοσίου) βουλιάζει στα χρέη του.  Το 2003 οι ασφαλισμένοι ∆ημόσιοι Υπάλληλοι ήταν 1.100.000, ενώ το 2008 έγιναν 1.435.000 (αύξηση 29 %) με την επιχορήγηση να μένει ίδια. Η κυβέρνηση ενέταξε στον ΟΠΑ∆ στρατιωτικούς, ιερείς, πανεπιστημιακούς, ειδικούς φρουρούς, εργαζόμενους στον ΟΛΠ, χωρίς, ωστόσο, να αυξήσει την επιχορήγηση στον ΟΠΑ∆, με αποτέλεσμα να «βουλιάζει».

Ταυτόχρονα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του ∆ημοσίου παραμένουμε ουσιαστικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού κάθε τόσο δεν μας χορηγούνται ούτε οι βασικές παροχές εξαιτίας της καταγγελίας των συμβάσεων είτε από τους φαρμακοποιούς είτε από τους γιατρούς.

Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή μας. Συγκεκριμένα, από τις αποδοχές των εκπαιδευτικών γίνονται κρατήσεις από 366 € στο εισαγωγικό κλιμάκιο (χωρίς να υπολογίσουμε τις επιπλέον εισφορές των 2 πρώτων χρόνων) μέχρι 650 € στο καταληκτικό κλιμάκιο για την υγειονομική περίθαλψη (ΟΠΑ∆), την κύρια
σύνταξη, τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΕΑ∆Υ και ΜΤΠΥ, το «εφάπαξ» (ΤΠ∆Υ) και το φόρο.

∆εν αποδεχόμαστε πλέον οι εισφορές μας να γίνονται βορά στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Θέλουμε να παίρνουμε μισθό και σύνταξη που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η ευθύνη βρίσκεται σ’ αυτούς που με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία μας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΤΠ∆Υ προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
  • Στήριξη του ΟΠΑ∆ με άμεση επιχορήγησή του, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας.
  • Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου (νόμοι «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά») και επιστροφή όλων των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να εγγυηθεί το κράτος τα αποθεματικά και να καλύψει τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων που προέκυψαν από την αγορά «τοξικών» χρηματιστηριακών προϊόντων.
  • Πλήρη διαφάνεια για τη λογιστική και περιουσιακή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • 1400 € στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% επί του ΑΕΠ τώρα!
  • Την καταβολή των αναδρομικών της ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176 € σε όλους τους εκπαιδευτικούς με βάση τις δικαστικές αποφάσεις καθώς και την εφεξής χορήγησή της.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι :

στην Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου: 12 – 14.00 (πρωινή βάρδια) και 14.00 – 16.00 (απογευματινή βάρδια) στη Συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 26.11.2008, στις 12.30 μ.μ., μπροστά στο ΤΠ∆Υ (Σταδίου 31) στην 24ωρη απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ∆ημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, την Τετάρτη, 10 ∆εκεμβρίου 2008.

Το ∆Σ της ΟΛΜΕ

Διαμαρτυρία στο Ταμείο Πρόνοιας και πανελλαδική απεργία στις 10-12-2008

Αφίσα της στάσης εργασίας και της διαμαρτυρίας στο Ταμείο Πρόνοιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *