Αίτημα για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη γυμναστών ειδικότητας κωπηλασίας στο Αθλητικό Γυμνάσιο Μύρινας

22 Δεκεμβρίου 2010

Για μια ακόμα φορά παρατηρούμε το Υπουργείο Παιδείας να διέπεται από ασυνέπεια λόγων και έργων. Αν και είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι τυχόν καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων θα αποφασιστούν με παιδαγωγικά κριτήρια, το Υπουργείο Παιδείας βάζει λουκέτα, μεταξύ άλλων και σε αθλητικά σχολεία.

–          χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την  παιδαγωγική αναγκαιότητα της προάσπισης του αθλητισμού

–          χωρίς να υπολογίζει το κόστος μεταφοράς που μετακυλίεται στους μαθητές και τις οικογένειές τους, ούτε τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται από αυτούς προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία τους

–          χωρίς να ενδιαφέρεται, που μαθητές με μεγάλες δυνατότητες στον αθλητισμό, αλλά μικρές οικονομικές δυνατότητες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα αθλήματα και άρα τα όνειρά τους

–          χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία των μαθητών, που σκεπτόμενοι τα παραπάνω, ανησυχούν για το μέλλον τους.

Στο Γυμνάσιο Μύρινας λειτουργεί Τ.Α.Δ. με το άθλημα της κωπηλασίας, στο οποίο φοιτούν συνολικά 18 μαθητές, μαθητές που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ωστόσο, την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν έχουν καθηγητές Φ.Α. με ειδικότητα κωπηλασίας.

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ζητά, αφού δεν υπάρχει μόνιμος Φ.Α. ειδικότητας κωπηλασίας σε κανένα σχολείο της Λήμνου, να δοθεί, έστω και τώρα, κατ’ εξαίρεση, πίστωση για την πρόσληψη δύο συναδέλφων με την συγκεκριμένη ειδικότητα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γ. Γραμματέας.

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *