ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μύρινα 07/09/2011

Αριθμ. Πρωτ. 43

Κοινοποίηση:   ΟΛΜΕ                                                                                                                     Σχολικές μονάδες Λήμνου-Αγ. Ευστρατίου

Εφημερίδα «Εμπρός»

Εφημερίδα «Τα Λήμνια»

Ράδιο «Αλφα» Λήμνου

www.alfavita.gr

www.esos.gr

 

Το τσουνάμι συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διοικητικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών δομών έφτασε και στις παραμεθόριες περιοχές. Περιοχές, που η Υπουργός είχε δηλώσει πως θα εξεταστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία .

Ωστόσο, στην περιοχή της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, είναι πλέον επίσημη η κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, ενώ τα Γραφεία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) Μύρινας και Μούδρου έχουν καταργηθεί προφορικά(!).

Η  κατάργηση του Γραφείου Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καθιστά ακόμη δυσχερέστερη τη θέση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.

Ειδικά για τους συναδέλφους που υπηρετούν στον Άγιο Ευστράτιο, η κατάσταση είναι δυσμενέστατη, καθώς η σύνδεση με τη Λέσβο, όπου εδρεύει η Διεύθυνση, είναι πρακτικά αδύνατη. Αλλά και από τη Λήμνο η μετάβαση στη Λέσβο απαιτεί επτάωρη ακτοπλοϊκή διαδρομή ή αεροπορική μετάβαση – όποτε αυτές είναι δυνατές.

 

Για την ιστορία…

  • Στις 14 Ιανουαρίου η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου προκήρυξε στάση εργασίας ενάντια στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και υπηρεσιών. Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα κατέθεσε το υπ’αριθμόν πρωτ.26/14-01-2011 έγγραφο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.
  • Στη συνέχεια, για το ίδιο θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ κατέθεσε το υπ’αριθμόν πρωτ.28/27-01-2011 έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου και σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Λήμνου εξέθεσε τα προβλήματα που θα προέκυπταν  σε περίπτωση κατάργησης του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.
  • Ο Προϊστάμενος του  Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, κ. Ρόκκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, κ. Κοντάρας καθώς και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα Κοντέλλη έχουν καταθέσει στο Υπουργείο εγγράφως την πρότασή τους να διατηρηθεί το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, καθώς η λειτουργία του ήταν ζωτικής σημασίας, ενώ η κατάργησή του θα επέφερε τεράστια προβλήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
  • Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου δεν έχει σταματήσει να διαμαρτύρεται έκτοτε, προφορικά, τηλεφωνικά και εγγράφως, με τελευταία την υπ’ αριθμόν πρωτ. 42/07-09-2011 επιστολή στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, από τους εκπαιδευτικούς ως την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αναγνώριζε την αναγκαιότητα της λειτουργίας του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και το κατέθεσαν επίσημα στο Υπουργείο.

Να ενημερώσουμε εδώ ότι τόσο το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου όσο και τα ΓΡΑΣΕΠ Μύρινας και Μούδρου στεγάζονταν σε ιδιόκτητα κτίρια, οπότε δεν τίθεται θέμα οικονομικού κόστους για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

 

 

Μένει λοιπόν να αναρωτηθούμε:

–         Γιατί το Υπουργείο αγνόησε τις προτάσεις τόσο της ΕΛΜΕ όσο και της Διοίκησης;

–         Ποιος είναι ο λόγος κατάργησης των Γραφείων, αφού δεν είναι οικονομικός;

–         Γιατί δεν αναβαθμίστηκε το Γραφείο σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως είχε προτείνει η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στο υπ’αριθμον πρωτ. 26/14-01-2011 έγγραφό της, βάσει του νόμου «Καλλικράτης»;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας

Κονιδάρη Αγγελική                       Μανουσογιωργάκη Στυλιανή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *