Αιτήματα προς Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Λήμνου

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Λεωφ. Δημοκρατίας 16

Μύρινα Λήμνου

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946017039

Αριθμ. Πρωτ. : 86/01-11-2012

 

H ΕΛΜΕ Λήμνου σας ενημερώνει για τα βασικότερα κλαδικά της προβλήματα που εντάσσονται στα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων της Λήμνου αλλά και όλης της Ελλάδας.

1)    Δεν έχει δοθεί λύση στη μετακίνηση των μαθητών. Τα ΚΤΕΛ έχουν δώσει διορία για για την εξόφληση των εκκρεμοτήτων, μετά την οποία δε θα μετακινούν τους μαθητές. Ιδιαίτερα οξύ είναι το ζήτημα στα Ειδικά Σχολεία του Ρεπανιδίου και της Καλλιθέας, όπου οι μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν από την αρχή του έτους, καθώς δεν εκτελούνται τα απαιτούμενα δρομολόγια από τα ταξί. Ζητάμε την οριστική λύση με δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, αλλά και των καθηγητών (όπως γίνεται σε άλλες περιοχές του Βορείου Αιγαίου).

2) Το Γραφείο Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο καταργήθηκε είχε ως αντικείμενο τις διοικητικές υποθέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και τη διεκπεραίωση μαθητικών και εκπαιδευτικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα τη διενέργεια εξετάσεων για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, οι οποίες για 2η συνεχόμενη φορά μετά το Μάη δε θα διεξαχθούν στη Λήμνο, με άμεση συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους. Ζητάμε τη σύσταση Διεύθυνσης Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί.

3)    Στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης προς την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της, με τους μηδενικούς διορισμούς και τον περιορισμένο αριθμό αναπληρωτών έχει μειωθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Λήμνο. Σαν αποτέλεσμα στα σχολεία αυξήθηκαν κατακόρυφα τα λειτουργικά κενά (π.χ. ΕΠΑΛ Μούδρου, με 100 κενές ώρες την εβδομάδα). Σε ορισμένες περιπτώσεις μαθήματα κορμού διδάσκονται από άλλες ειδικότητες, ή δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν μαθήματα Πανελληνίων και καλούνται οι μόνιμοι καθηγητές να αναλάβουν πολλές υπερωρίες.

4) Ο κίνδυνος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και στη Β΄βάθμια εξακολουθεί να είναι ορατός. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ήδη και ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τάξη, ειδικά για μια νησιωτική περιοχή όπως η Λήμνος με ευνόητες ιδιαίτερες απαιτήσεις.

5)    Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων είναι μειωμένη σε βαθμό που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα όπως πετρέλαιο, χαρτί και απλά αναλώσιμα υλικά.

Όλα αυτά τα τοπικά προβλήματα, που απαιτούν άμεση λύση, έρχονται σε συνάρτηση με την ευρύτερη εκπαιδευτική πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων. Ειδικότερα στο νησί μας οι μισθολογικές περικοπές, οι μηδενικοί διορισμοί -αλλά και ο αυξημένος αριθμός συνταξιοδοτήσεων- περιορίζουν το δυναμικό μας με άμεσο αντίκτυπο στους μαθητές.

Είμαστε εδώ για τα παιδιά της Λήμνου και επιθυμούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

-Συμμετοχή στην απεργία 6-7 Νοέμβρη με κοινή εκδήλωση όλων των φορέων.

-Προσωρινή αντικατάσταση των δρομολογίων ταξί για το ΕΕΕΕΚ με λεωφορείο του Δήμου.

-Πρωινό για τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα (στα κυλικεία, μέσω του Δήμου που μπορεί να εξασφαλίσει διακριτικότητα και αντικειμενικά κριτήρια).

-Συλλογή υπογραφών από όλο το νησί για την πλήρη στελέχωση και αυτονόμηση του νοσοκομείου.

-Παρουσία στο Γύρο Μύρινας και ενημέρωση για το ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου και το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.

-Ανάρτηση μεγάλου πανό σε κεντρικά σημεία της Μύρινας -αλλά και άλλων περιοχών- για ενημέρωση των κατοίκων, καθώς και απογευματινές συγκεντρώσεις.

-Κοινοποίηση των τοπικών προβλημάτων με φωτογραφικό υλικό και χρήση μέσων δικτύωσης.

-Λαϊκή αγορά  –  κοινωνικό παντοπωλείο – στήριξη από το Δήμο σε Δίκτυο Ανταλλαγής και τοπικό νόμισμα.

 

Η Πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας

Μανουσογιωργάκη Στ.                  Στυλιανίδου Δ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *