Λειτουργικά Κενά ΕΠΑΛ Μούδρου

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  16

ΜΥΡΙΝΑ 81400

Αρ. Πρωτ:89/19-11-2012

ΠΡΟΣ:

ΥΠΑΙΘΠΑ

ΠΕΡ/ΚΗ  Δ/ΝΣΗ ΕΚ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ    Δ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σχολικές Μονάδες Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

 

Θεμα: «Κάλυψη κενών ΕΠΑΛ  ΜΟΥΔΡΟΥ»

Έχουν  περάσει πάνω από 2 μήνες  από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και στο  ΕΠΑΛ  ΜΟΥΔΡΟΥ  δεν  έχουν  προσληφθεί αναπληρωτές καθηγητές προκειμένου  να  λειτουργήσει  το  σχολείο με τις απαραίτητες ειδικότητες .  Συγκεκριμένα χρειάζονται :

Μηχανολόγοι κλ. 17.02  για  44 διδακτικές ώρες,

Ηλεκτρολόγοι  κλ. 17.03  για 19  ώρες,

Οχημάτων  κλ.18.18  για  32  ώρες,

Μαθηματικός  κλ.03  για 13 ώρες.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου απαιτεί να καλυφθούν όσο το δυνατόν   γρηγορότερα  αυτά τα κενά ,αφού σε κάποια από αυτά οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν  στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

 

 

 

 

Μια σκέψη στο “Λειτουργικά Κενά ΕΠΑΛ Μούδρου”

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ερώτηση προς τον κ.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής του Νομού Λέσβου Γιάννης Ζερδελής με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ (Τεχνικό Λύκειο) του Μούδρου στη Λήμνο. Το σχολείο υπολειτουργεί καθώς οι ελλείψεις αφορούν 4 βασικές ειδικότητες στις οποίες είτε δεν γίνονται καθόλου μαθήματα είτε γίνονται λιγότερες ώρες από την αρχή του σχολικού έτους.
  Ακολουθεί η ερώτηση όπως αυτή κατατέθηκε:

  28/11/2012

  Ερώτηση προς τον κ.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
  Θέμα:Σοβαρότατες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου

  Στην ακριτική Λήμνο, στο ΕΠΑΛ (Τεχνικό Λύκειο) Μούδρου υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του σχολείου. Τις τελευταίες μέρες οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου με μοναδικό αίτημά τους την τοποθέτηση αναπληρωτών καθηγητών σε τέσσερις ειδικότητες στις οποίες είτε δεν γίνονται καθόλου μαθήματα είτε γίνονται λιγότερες ώρες από την αρχή του σχολικού έτους.
  Συγκεκριμένα οι ελλείψεις αφορούν 4 καθηγητές: 2 μηχανολογίας,1 ηλεκτρολογίας,1 οχημάτων και 1 ακόμη για συμπληρωματικά μαθήματα. Έτσι όλα τα τμήματα όλων των ειδικοτήτων εκτός από 1, κάνουν λιγότερες από τις προβλεπόμενες ώρες, κάποια 3 και 4 ώρες από τις προγραμματισμένες 7 ημερησίως.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των μαθητών έχουν τη πλήρη αποδοχή του συνόλου της σχολικής κοινότητας, των γονέων τους και των καθηγητών. Μέρα με τη μέρα, οι μνημονιακές πολιτικές συσσωρεύουν όλο και περισσότερα προβλήματα στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας και η απαξίωση των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών διευρύνεται όλο και περισσότερο.
  Επειδή όμως η παιδεία είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά και είναι απαράδεκτο να πέφτει «θύμα» μνημονιακών πολιτικών.
  Επειδή δεν επιτρέπεται να υπάρχει σχολείο το οποίο να αντιμετωπίζει τόσο σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δύο μήνες και μετά την έναρξη του σχολικού έτους

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

  – Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και ποίες δράσεις πρόκειται να αναλάβει προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με καθηγητές το ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου

  ΡΟ Ερωτών Βουλευτής του Σύριζα-ΕΚΜ
  Γιάννης Ζερδελής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *