Αργία Τριών Ιεραρχών

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία και όχι σχολική εορτή σύμφωνα με το Π.Δ. 104/1979 ΦΕΚ 23 τ. Α` αλλά και την Γ2/44512/26-04-2002 Απόφαση ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΦΕΚ 554 τ. Β΄.

Επομένως , τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν στο σχολείο, σε εκκλησιασμό ή άλλες εκδηλώσεις.

 

Γ2/44512/26-04-2002 Απόφαση ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΦΕΚ 554 τ. Β΄:

Άρθρο 2
Διακοπές – Αργίες μαθητών – Σχολικές εορτές

1. Διδασκαλία μαθημάτων δε διεξάγεται και εξετάσεις δε διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:

α) Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
β) Διακοπές Πάσχα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
γ) Θερινές διακοπές από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ.8 του άρθρου 1 της απόφασης αυτής και άλλων διατάξεων για τις παρατάσεις του διδακτικού έτους.

2. Κατά τις θερινές διακοπές το γραφείο κάθε ΤΕΕ λειτουργεί μία ημέρα κάθε εβδομάδα, η οποία ορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ή εφ`όσον δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Σπουδών της ΚΥ του ΥΠ.Ε.Π.Θ. για την περιοχή Αττικής και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της Χώρας, από τους κατά τόπους Διευθυντές Διευθύνσεων ΔΕ και ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων, Κατά την ημέρα αυτή ένας τουλάχιστον από τους εκπαιδευτικούς, ο οποίος ορίζεται από το Διευθυντή του σχολείου πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του γραφείου και ασκεί εκτάκτως αρμοδιότητες Διευθυντή του ΤΕΕ, με δυνατότητα να υπογράφει έγγραφα ή τίτλους αντ΄ αυτού. Σε περίπτωση που η παραπάνω ημέρα λειτουργίας του γραφείου συμπίπτει με αργία, το γραφείο λειτουργεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

3. Ημέρες αργίας ορίζονται:

α) Όλες οι Κυριακές
β) Οι Θρησκευτικές εορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
γ) Οι Εθνικές επέτειοι, της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου
δ) Η Καθαρά Δευτέρα
ε) Η 1η Μαΐου
στ) Οι ημέρες αργίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής.

4. Μαθητές του Λατινικού δόγματος επιτρέπεται να απουσιάζουν από τα μαθήματα και κατά τις παρακάτω εξαιρετέες για τη Δυτική Εκκλησία ημέρες και εορτές:

α) Την εορτή του μνηστήρος Ιωσήφ
β) Την εορτή της Αγίας Δωρεάς
γ) Από την παραμονή μέχρι και την επόμενη του Λατινικού Πάσχα.

5. Μαθητές της Ισραηλιτικής Θρησκείας επιτρέπεται να απουσιάζουν από τα μαθήματα και κατά τις ακόλουθες Εβραϊκές Θρησκευτικές εορτές:

α) Την παραμονή και την 1η του Εβραϊκού έτους
β) Την ημέρα της εξιλέωσης
γ) Την παραμονή και την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα

6. Μαθητές της Μουσουλμανικής Θρησκείας επιτρέπεται να απουσιάζουν από τα μαθήματα και κατά τις ακόλουθες Μουσουλμανικές Εορτές:

α) Σεκέρ Μπαιράμ
β) Κουρμπάν Μπαϊράμ και την παραμονή των εορτών αυτών

7. Δε σημειώνονται απουσίες σε βάρος των μαθητών, των παραγράφων 4,5 και 6 του άρθρου αυτού για τις αντίστοιχες ημέρες απουσίας από τα μαθήματα.

8. Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις. Αν η παραμονή συμπίπτει με ημέρα Σαββάτου, Κυριακής ή αργίας, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη της αργίας αυτής.

9. Την 26η Οκτωβρίου πραγματοποιείται η εορτή της Σημαίας.

10. Τη 17η Νοεμβρίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης. `Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με ημέρα Σαββάτου, Κυριακής ή αργίας, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη της αργίας αυτής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *