Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου 2012-13

Οκτώβριος 2012

Συμμετοχή στη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής των Φορέων της Λήμνου (εκπροσώπηση: Δανιήλ-Μανουσογιωργάκη), όπου θέσαμε ως κυρίαρχα προβλήματα:

Την κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου

Τις ελλείψεις καθηγητών

Τη μεταφορά μαθητών και καθηγητών

Τη χρηματοδότηση των σχολείων

Τη μη διενέργεια εξετάσεων ΚΠΓ στη Λήμνο

Στο πλαίσιο των δράσεων της οργανωτικής επιτροπής:

-Συλλογή υπογραφών για το ψήφισμα κατά της υποβάθμιση της Λήμνου, το οποίο συνυπέγραψαν η ΟΛΜΕ και 17 ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα (Μανουσογιωργάκη).

-Δημιουργία πανό (Δανιήλ-Μανουσογιωργάκη, με τη βοήθεια συναδέλφων)

-Συμμετοχή στην Παλλημνιακή Απεργία με τα αιτήματα της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία καλέσαμε μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν στην πορεία.

 

Νοέμβριος 2012

-Κοινοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας Υπουργείων Παιδείας και Άμυνας στην ταξιαρχία Λήμνου, ζητώντας πρόσβαση στη λέσχη αξιωματικών για σίτιση και στο πρατήριο.

-Εκλογή συνδέσμων ανά σχολείο για καλύτερη επικοινωνία με τους συλλόγους διδασκόντων.

-Παρουσία στον απολογισμό των πεπραγμένων του Δήμου (Σελιανίτης).

-Επικοινωνία με τη δικηγόρο, που έχει αναλάβει τη δικαστική μας προσφυγή για τα οφειλόμενα από την ΠΔΣ (Στυλιανίδου).

-Έγγραφο αίτημα άμεσης κάλυψης των κενών των σχολείων μας προς ΥΠΑΙΘ, Περ/κη Δ/νση και Δ.Δ.Ε. Λέσβου. Ενημέρωση του Δήμου και της Οργανωτικής Επιτροπής για τις ελλείψεις καθηγητών, ειδικά στο ΕΠΑΛ Μούδρου. Κοινοποίηση του προβλήματος στα τοπικά ΜΜΕ.

-Πρόσκληση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Λήμνου για γνωριμία και συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων.

-Επαναλειτουργία της ιστοσελίδας της ΕΛΜΕ και τακτική ενημέρωσή της με τις εκπαιδευτικές εξελίξεις και τα πεπραγμένα του ΔΣ. Αναρτήθηκε εκπαιδευτικό υλικό και η βασική εκπαιδευτική νομοθεσία. (Μανουσογιωργάκη)

-Αίτημα προς τα ΚΤΕΛ Λήμνου για δωρεάν μεταφορά των εκπαιδευτικών.

-Προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων (κενά-μεταφορά μαθητών) των ειδικών σχολείων ενημερώνοντας την ΟΛΜΕ, την Περ/κη Δ/νση, την Οργανωτική Επιτροπή, επικοινωνώντας με το σύλλογο «Ορίζοντες», αλλά και με συζήτηση με εκπρόσωπο των ΤΑΧΙ του νησιού.

-Τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΔΔΕ Λέσβου για τα κενά του ΕΠΑΛ Μούδρου.

-Συμμετοχή στη μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του νησιού στις 25-11-2013.

-Εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. (Δανιήλ ως Αύγουστο, Μανουσογιωργάκη έκτοτε)

-Εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Μανουσογιωργάκη)

-Εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ στο ΔΣ του κέντρου πρόληψης «Πολιόχνη». (Δανιήλ)

-Διαμαρτυρία προς Υπουργείο για τη μη διενέργεια εξετάσεων ΚΠΓ στη Λήμνο.

 

Δεκέμβριος 2012

-Συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Αθλητισμού (ΟΕΠΑ) του Δήμου Λήμνου, ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση (συνολικά 3500€) όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των σχολείων, σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς των συναδέλφων.(Μανουσογιωργάκη)

-Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές με οικονομικές και μαθησιακές δυσκολίες, σε συνεργασία με το Δήμο. (Μανουσογιωργάκη)

-Καταγγελία της Περ/κης Διευθύντριας (κα Κοντέλλη) για τη μη αποστολή των κενών του ΕΠΑΛ Μούδρου ως επείγοντα στο ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με το υπ’αριθμόν 153388/ΔΖ έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

-Αποστολή εκ νέου των κενών της περιοχής μας στην ΟΛΜΕ, καθώς και ενημέρωση για το περιστατικό με την Περ/κη Δ/ντρια.

-Ψήφισμα συμπαράστασης στον διωκόμενο συνάδελφο Μόσχο.

-Ψήφισμα καταγγελία για το νομοσχέδιο που αφορά στις καταδικαστικές αλλαγές στην ειδική αγωγή.

-Συνεχείς διαμαρτυρίες για τα κενά του ΕΠΑΛ Μούδρου αποστέλλοντας σχετικά έγγραφα προς ΔΔΕ Λέσβου, Περ/κη Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου, Υπουργείο, Βουλευτές του νομού, Κόμματα ελληνικού κοινοβουλίου και ΜΜΕ.

Μετά από πιέσεις μας κατατέθηκαν συνολικά 3 ερωτήσεις στη Βουλή  για τα κενά των σχολείων μας, από κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Ιανουάριος 2013

-Αίτημα με έγγραφό μας προς την Ολυμπιακή Αεροπορία και τη Ναυτιλιακή Εταιρία ΝΕL για βολικότερα δρομολόγια, ενημερώνοντας σχετικά το Δήμο, την τοπική ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας, που έπραξαν το ίδιο.

– Επιστολή στην νέα Περ/κη Δ/ντρια, κα Παπαδανιήλ για τα κενά των σχολείων μας και ειδικά του ΕΠΑΛ Μούδρου και τα έως τότε πεπραγμένα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

-Ανακοίνωση διαμαρτυρία για την ενοποίηση των περιοχών Β’ και Δ’ Λέσβου σε μία.

-Αίτημα για κατ’ οίκον διδασκαλία σε μαθητή του Γυμνασίου Μύρινας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

-Πραγματοποίηση τοπικού εράνου για μαθητή με λευχαιμία, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν 1000€ (Δανιήλ-Στυλιανίδου).

-Επικοινωνία με ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ της χώρας, ώστε να συμβάλουν στον παραπάνω έρανο. Η ΟΛΜΕ έδωσε 1000€ και πολλές ΕΛΜΕ και σχολεία της χώρας συνέβαλαν με διάφορα ποσά.(Μανουσογιωργάκη)

-Επικοινωνία με το ίδρυμα «Φλόγα» και το «Χαμόγελο του παιδιού» για βοήθεια. Κοινοποίηση του θέματος σε τοπικά ΜΜΕ και την εφημερίδα Κήρυκα Νέας Υόρκης.(Μανουσογιωργάκη)

-Επιστολές προς τους Βουλευτές του Νομού και όλα τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ανάγκη επαναλειτουργίας του Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης ή την αναβάθμισή του σε ΔΔΕ. Υποβλήθηκαν 2 σχετικές αναφορές στη Βουλή από κόμματα της αντιπολίτευσης.

-Κοινή συνεδρίαση των σωματείων του νησιού, με θέμα τα προβλήματα του νησιού, μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου. (Μανουσογιωργάκη)

– Διοργάνωση της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΕΛΜΕ και συλλογή δώρων από εμπορικά καταστήματα, τα οποία δόθηκαν μετά από κλήρωση στους συναδέλφους.

-Νέα διαμαρτυρία για τα κενά του ΕΠΑΛ Μούδρου προς το ΥΠΑΙΘ.

-Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για τα κενά Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και κατόπιν συνεννόησης με την ΕΡΑ Αιγαίου παρουσιάστηκε εκτεταμένο ρεπορτάζ σε εκπομπή της ΕΡΤ3 ειδικά για τα κενά του ΕΠΑΛ Μούδρου, στην οποία παρενέβη ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.(Μανουσογιωργάκη)

-Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους απεργούς των ΜΜΜ.

 

Φεβρουάριος 2013

Σε συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας τον Ιανουάριο, παραβρέθηκε εκπρόσωπος της  ΟΛΣΥ (Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων), η οποία έθεσε εκ νέου το θέμα των κενών των σχολείων μας.

– Παρουσία στην εκδήλωση των δασκάλων με καλεσμένο τον εργατολόγο Μπαλάγκα για θέματα εργασιακά και συνταξιοδοτικά. (Μανουσογιωργάκη)

-Ψήφισμα για τα προβλήματα των Μουσικών σχολείων.

-Απόφαση, μέσω της Οργανωτικής επιτροπής, για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υποβάθμιση του νησιού.

-Δημιουργία βίντεο κατά της κατάργησης και της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στη Λήμνο (Μανουσογιωργάκη)

-Επικοινωνία με τις ΕΛΜΕ Βορείου Αιγαίου για από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων μας

– Στις 18-02-2013 συναντηθήκαμε με το βουλευτή Ζερδελή, κατόπιν αιτήματός του, στον οποίο θέσαμε όλα τα εκπαιδευτικά πρόβληματα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

-Την ίδια μέρα, συμμετείχαμε στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κατόπιν αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής των Φορέων, όπου θέσαμε εκ νέου τα αιτήματά μας και απαιτήσαμε να πάρουν θέση. (Δανιήλ-Μανουσογιωργάκη)

 

Μάρτιος-Απρίλιος 2013

-Επικοινωνία με τις ΕΛΜΕ Βορείου Αιγαίου για από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων μας

Έγκριση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων από τον ΟΕΠΑ (3500€).

-Αίτημα στο Δήμο για παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου Μύρινας για χρήση από συναδέλφους.

-Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Λήμνου, που δικάζονταν μετά από μήνυση της NEL.

-Προσπάθεια πραγματοποίησης επιμόρφωσης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ στη Λήμνο.(Σελιανίτης)

-Διαμαρτυρία για τη θέσπιση αποσπάσεων στο ΙΝΔΒΜ και ΟΕΠΕΠ, κατά τις οποίες οι αποσπασμένοι παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους.

-Δελτίο τύπου για την ψευδή απάντηση του ΥΠΑΙΘ σε ερώτηση του κ. Ζερδελή ότι «δεν υπάρχει αίτημα για δημιουργία Γραφείου στη Λήμνο» και αποστολή νέου εγγράφου προς ΔΔΕ και ΠΔΕ για την επαναλειτουργία του Γραφείου.

 

Μάιος 2013

Έγγραφο προς Π.Δ.Ε. για δημιουργία εξεταστικού κέντρου ΚΠΓ στη Λήμνο.

-Ψήφισμα κατά των αυταρχικών διώξεων συναδέλφων ανά τη χώρα.

-Συνάντηση με την Περιφερειακή Δ/ντρα Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου κατά την επίσκεψή της στη Λήμνο, όπου θέσαμε όλα τα αιτήματά μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επαναλειτουργίας του Γραφείου, των κενών αλλά και τη μη μετακίνηση των τεχνητά πλεοναζόντων συναδέλφων.

-Προβολή  ταινιών  σχετικών με την εκπαίδευση 2 συνεχόμενα Σάββατα στο ΤΣΑΣ, σε συνεργασία με τον ΟΕΠΑ. (Μανουσογιωργάκη)

-Πρόταση στην ΟΛΜΕ για προσφυγή κατά της επιστράτευσης.

– Την περίοδο της επιστράτευσης ζητήσαμε, κατόπιν οδηγίας της ΟΛΜΕ, ψηφίσματα κατά της επιστράτευσης από σωματεία, τα οποία κατατέθηκαν στο ΣτΕ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (Γιατροί Λήμνου, Νοσοκομειακοί Υπάλληλοι Λήμνου, τοπικό τμήμα ΑΔΕΔΥ, Δάσκαλοι Λήμνου, ΟΤΑ)

– Κάλεσμα σε συλλόγους διδασκόντων να βγάλουν ψηφίσματα κατά της επιστράτευσης

 

Ιούνιος 2013

-Διοργάνωση 2ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας (Μανουσογιωργάκη)

– Μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής και τη συνεννόηση με Ικαρία για διαδήλωση στις 7/6 στο υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία Λήμνου και Ικαρίας, εκλήθη η ΟΛΜΕ να συμμετάσχει στη διαδήλωση για υποστήριξη και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία για την Παιδεία και την Υγεία.

-Ενημερωτική αυτοκινητοπορεία/γύρος του νησιού στο πλαίσιο των δράσεων της οργανωτικής επιτροπής (Δανιήλ-Μανουσογιωργάκη)

-Εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΛΜΕ  για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα εκπαιδευτικά θέματα από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.  (Στυλιανίδου)

-Διοργάνωση εκλογών 16ου συνεδρίου (Στυλιανίδου)

-Έγγραφο, με το οποίο ζητούσαμε εξηγήσεις από το ΠΥΣΔΕ για τις διαδικασίες με τις οποίες έβγαλαν πλεονάσματα και για το τι προτίθενται να κάνουν τους πλεονάζοντες.

-Ανακοίνωση-καταγγελία για τα πλασματικά πλεονάσματα του ΠΥΣΔΕ Λέσβου.

-Απόφαση για δικαστική προσφυγή, από κοινού με την ΕΛΜΕ Λέσβου, κατά των υπευθύνων για την ανάρτηση των πλασματικών πλεονασμάτων του νομού. Πρόταση στην ΟΛΜΕ να γίνει κεντρική προσφυγή για όλα τα ΠΥΣΔΕ.

 

-Στις θερινές διακοπές υπήρχε συνεχής επικοινωνία με ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Λέσβου. (Μανουσογιωργάκη)

-Σε δημοσίευμα της Καθημερινής για τον Άγιο Ευστράτιο και τις αποσπάσεις, στο οποίο κατηγορείτο  η ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ, υπήρξε απάντηση την ίδια μέρα από την ΕΛΜΕ και την επομένη, κατόπιν συνεννόησης, από την ΟΛΜΕ. Οι επιστολές δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα. (Μανουσογιωργάκη)

 

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013

– Ζητήσαμε το κλειστό γήπεδο Μύρινας από το Δήμο κατόπιν αιτήματος συναδέλφων.

-Αντικατάσταση του Αντιπροέδρου Κώστα Σελιανίτη, ο οποίος πήρε απόσπαση, από την Καμπακάκη Ελένη

-Συνάντηση με το Βουλευτή Ζερδελή, κατόπιν αιτήματός του, στον οποίο εκθέσαμε την τραγική κατάσταση στο χώρο της Παιδείας και τον ενημερώσαμε για τις εξελίξεις για το Γραφείο Δ/θμιας Εκπ/σης.

Προετοιμασία-οργάνωση απεργίας:

-Δημιουργία απεργιακού ταμείου κατόπιν απόφασης της ΓΣ. (Καμπακάκη-Μανουσογιωργάκη)

-Δημιουργία 6 πανό (Δανιήλ-Καμπακάκη-Μανουσογιωργάκη με τη βοήθεια συναδέλφων)

-Συναντήσεις με όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας. Όλα τα ΔΣ Γονέων εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα μας, κάποια εξέδωσαν και ψηφίσματα.

-Ενημέρωση συλλόγων διδασκόντων με επισκέψεις του ΔΣ στα σχολεία.

-Συνέντευξη της Προέδρου σε τοπική εφημερίδα.

-Καθημερινή παρουσία στα τοπικά ραδιόφωνα.

-Διοργάνωση 2 πανεκπαιδευτικών συνελεύσεων (μία στη Μύρινα και μία στο Μούδρο), όπου κλήθηκαν γονείς, μαθητές και δάσκαλοι.

-Ενημέρωση Δήμου και Οργανωτικής Επιτροπής των φορέων.

-Γύρος του νησιού από εκπαιδευτικούς για ενημέρωση των χωριών (Δανιήλ-Καμπακάκη)

-Ενημερωτική εκδήλωση στο λιμάνι της Μύρινας, την οποία ακολούθησε συναυλία του Ωδείου Λήμνου (Μανουσογιωργάκη).

-Περιφρουρήσεις σχολείων-πορείες διαμαρτυρίας-διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου

-Υπήρξε προσφορά από εστιατόριο για δωρεάν σίτιση απεργών

-Συνεννόηση με ΕΛΜΕ Λέσβου για δωρεάν διανομή λαδιού (Μανουσογιωργάκη)

-Διαδήλωση με άλλα σωματεία την ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ στο λιμάνι

 

-Κοινό ψήφισμα-έγγραφο προς Περ/κη Δ/νση όλων των ΕΛΜΕ Βορείου Αιγαίου με αίτημα τη μη υποχρεωτική μετακίνηση κανενός συναδέλφου.

-Ζητήθηκε τηλεφωνικά να ανοίξουν θέσεις στις βιβλιοθήκες, ΙΕΚ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ κλπ, προκειμένου να απορροφηθούν οι πλεονάζοντες συνάδελφοι.

-Ενημέρωση της ΟΛΜΕ για τα κενά των σχολείων.

-Συνεννόηση με το τμήμα Μισθοδοσίας, ώστε να μην γίνουν όλες οι κρατήσεις της απεργίας μαζί, αλλά να παρακρατείται μία μέρα απεργίας κάθε δεκαπενθήμερο.

-Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος της ΔΟΥ Λήμνου.

-Ψήφισμα κατά των συλλήψεων 20 μαθητών στη Λαμία

-Επιστολή προς τους Δ/ντες των σχολείων, στην οποία αναφέρονται οι νόμοι σχετικά με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Παρόμοια επιστολή εστάλη και στον κ. Κοντάρα.

-Ζητήθηκε από την ΟΛΜΕ οικονομική ενίσχυση της ΕΛΜΕ μας, καθώς οι συνεχείς ΓΣ των Προέδρων εξάντλησαν το ταμείο μας. Η ΟΛΜΕ δέχτηκε το αίτημα και κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της Προέδρου για τις 4 τελευταίες ΓΣ. (περίπου 1000€)

-Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με το Γραφείο και το οριστικό κλείσιμο του:

-Στείλαμε έγγραφο προς ΔΔΕ Λέσβου και ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου, ζητώντας να παραμείνουν οι υπάλληλοι του Γραφείου σε αυτό.

-Στάση εργασίας και παράσταση συμπαράστασης προς τους υπαλλήλους του Γραφείου.

-Τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου  με την Περ/κη Δ/ντρια για την επίλυση του θέματος.

-Έγγραφο προς το Βουλευτή κ. Ζερδελή, ενημερώνοντάς τον επισήμως για τις εξελίξεις και ζητώντας κοινοβουλευτική παρέμβαση.

ΓΕΝΙΚΑ:

-Εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ σε όλες τις ΓΣ των Προέδρων

-Συνεχής επικοινωνία με τους αιρετούς σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ για τα κενά και τα πλεονάσματα των σχολείων μας.

-Συνεχής επικοινωνία με τις ΕΛΜΕ Βορείου Αιγαίου για τα κοινά προβλήματα των νησιών μας.

-Συνεχής επικοινωνία με ΟΛΜΕ  για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την ΕΛΜΕ μας.

-Συνεχής παρουσία στα τοπικά ΜΜΕ για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

-Όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ ήταν ανοιχτές και συνεκλήθησαν 9 Γενικές Συνελεύσεις.

-Συνεργασία με τα σωματεία του νησιού μέσω της οργανωτικής επιτροπής των φορέων.

-Στηρίξαμε τις προσπάθειες για τη διάσωση του νοσοκομείου και της ΔΟΥ.

-Συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες για τις συγκοινωνίες του νησιού.

Το απερχόμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου θέλει να ευχαριστήσει θερμά:

  • Τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή τους στις δράσεις της ΕΛΜΕ, συνδικαλιστικές και κοινωνικές.
  • Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξή τους στον αγώνα μας.
  • Τους μαθητές μας για την υπομονή και τη στήριξή τους, ζητώντας τους συγγνώμη που δεν καταφέραμε περισσότερα γι αυτούς.
  • Το Δήμο Λήμνου και την Οργανωτική Επιτροπή των Φορέων για την στήριξή τους στα προβλήματα των σχολείων μας και την από κοινού διεκδίκηση λύσεων.
  • Το Δήμο Λήμνου και τη Σχολική Επιτροπή για τη βοήθειά τους στη δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
  • Τον ΟΕΠΑ για τη χρηματοδότηση του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.
  • Τα τοπικά ΜΜΕ που μας έδωσαν βήμα κάθε φορά που το ζητήσαμε και συνέβαλαν στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα εκπαιδευτικά θέματα.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα Κούλα Αφιώνη και τον κο Γιώργο Αδαμίδη, υπαλλήλους του κατηργημένου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης, για την πολύχρονη προσφορά τους τόσο στα σχολεία μας όσο και σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Λήμνου. Με την ευχή της επαναλειτουργίας του Γραφείου και την επιστροφή τους σε αυτό, τους ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.

Για το απερχόμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ,

Η Πρόεδρος
Στέλλα Μανουσογιωργάκη

Η Γραμματέας
Δέσποινα Στυλιανίδου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *