«ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ                                               Μύρινα 27/11/2013

ΟΕΠΑ ΛΗΜΝΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη αξία   που προέρχεται από τη γνώση και  την κριτική της Ιστορίας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, οπότε αμφισβητείται και βιάζεται η ιστορική μνήμη. Κάθε μέρα ζούμε – χωρίς να δίνουμε και πολλή σημασία –  ένα ΄΄ιστορικό΄΄ γεγονός που έχει τις αιτίες του στο παρελθόν και θα έχει τις συνέπειές του στο μέλλον.

Η εκδήλωσή μας φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των πολιτών γύρω από τα γεγονότα της πολύ ταραγμένης  ιστορικής περιόδου από το 1936 ως το 1949. Θα παρουσιάσουμε τα γεγονότα  της Μεταξικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936,  του Ελληνοϊταλικου  Πολέμου   1940-1941, της Ιταλογερμανικής Κατοχής, τα Δεκεμβριανά του 1944 και θα γίνει σύντομη αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο 1946-1949 και στις συνέπειές του. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο μπορούμε περισσότερο αντικειμενικοί και  να χρησιμοποιήσουμε πολλές οπτικές για κάθε ιστορική στιγμή. Τέλος η εκδήλωσή μας θα είναι ζωντανή με τη χρήση επιλεγμένων οπτικοακουστικών μέσων που τεκμηριώνουν τα γεγονότα.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, πολλές καταστάσεις, στρεβλώσεις και αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα η πατρίδα μας έχουν ρίζες σε κείνη την εποχή. Ας δούμε λοιπόν κατάματα την ιστορία μας.  Αυτό τον καιρό είναι ακόμα περισσότερο αναγκαίο να οπλιζόμαστε με γνώση και να αντλούμε διδάγματα από τα παθήματά μας.

Σας περιμένουμε όλους

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ.

Πνευματικό κέντρο Παναγίας Τσας- Μύρινα

ΔΣ ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *