Προβλήματα σχολείων B/θμιας εκπ/σης Λήμνου

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 185  Mύρινα 06-12-2013

Προς:Βουλευτές ν. Λέσβου, Κόμματα Ελληνικής Βουλής
Κοιν: τοπικά ΜΜΕ

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου σας ενημερώνει πως μετά και τις σημερινές (6-12-2013) προσλήψεις αναπληρωτών παραμένουν κενά στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου και συγκεκριμένα 1 κενό γεωπόνου, 1 κενό μουσικού, κενό για 23 ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα καμιά ειδικότητα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ( ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ). Είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα που θέλει να θεωρείται πολιτισμένη να υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την ίδια την πολιτεία και τον αρμόδιο για αυτή φορέα της, το Υπουργείο Παιδείας. Καταπατείται η αρχή των ίσων ευκαιριών και η αρχή της ισότητας στην εκπαίδευση στην Ελλάδα του 2013.

Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο έχει δυσχεράνει τις συνθήκες εργασίας όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και των διευθυντών των σχολείων της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να τους εξυπηρετήσουν. Συνακόλουθα, με την κατάργηση του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο καταργήθηκε και η δυνατότητα διεξαγωγής των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Λήμνο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή ακόμη και η συμμετοχή των μαθητών της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου στις εξετάσεις, καθώς το οικονομικό κόστος μεταφοράς και διαμονής σε άλλη περιοχή προκειμένου να πάρουν μέρος στις εξετάσεις είναι αποτρεπτικό για τους περισσότερους, ενώ οι κακές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν εγγυώνται ότι ο εξεταζόμενος θα καταφέρει να βρίσκεται σε εξεταστικό κέντρο εκτός Λήμνου εγκαίρως.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου, να επαναλειτουργήσει το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο και να καταστεί ξανά δυνατή η διεξαγωγή εξετάσεων για το ΚΠΓ στη Λήμνο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *