Ψήφισμα-Καταγγελία για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη Λήμνο

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου καταγγέλλει την απόφαση της αναπληρώτριας διοικήτριας  του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου κ. Ισμήνης Λυμπέρη με την οποία οι δύο ψυχίατροι που εργάζονται  στο νοσοκομείο Λήμνου, ένας διευθυντής  και ένας  επιμελητής Β’,   υποχρεούνται σε εκ περιτροπής μετακίνηση στη Μυτιλήνη για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, για να συνδράμουν τους εκεί υπηρετούντες ψυχιάτρους στη λειτουργία του ΓΝ Μυτιλήνης. Η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, που το ανωτέρω διάστημα θα μείνει χωρίς ψυχιατρική κάλυψη. Η εν λόγω απόφαση εγκυμονεί κινδύνους για την κάλυψη τακτικών κι επειγόντων ψυχιατρικών περιστατικών της Λήμνου, όπου εξωτερικά θεραπευόμενοι ασθενείς ευρισκόμενοι υπό φαρμακευτική αγωγή και νοσηλευόμενοι ασθενείς θα μείνουν χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε ψυχίατρο για τουλάχιστον δύο μήνες με προφανή κίνδυνο βλάβης στην υγεία τους. Καταδικάζουμε την εν λόγω απόφαση η οποία οδηγεί σε υποβάθμιση του νοσοκομείου Λήμνου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

Είναι προφανές ότι το ξεθεμελίωμα της δημόσιας υγείας, η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αδιαφορία για τη ζωή και την υγεία των ασθενών, η απαξίωση των ιατρών, η έλλειψη ενδιαφέροντος για το νησί, η συρρίκνωση του νοσοκομείου Λήμνου αποτελούν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της υγείας και συνάδουν και με την νεοφιλελεύθερη αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Μνημονίου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο ψυχιάτρους του Νοσοκομείου Λήμνου και στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου-ΚΥ Λήμνου και στηρίζουμε τον αγώνα τους συμμετέχοντας στην αυριανή (28-02-2014) κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λήμνου στις 09.30π.μ. κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας (8-11πμ).

Η πρόεδρος Μανουσογιωργάκη Στυλιανή
Η γραμματέας Καμπακάκη Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *