ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου εκφράζει την αγανάκτησή του για την άδικη και απάνθρωπη στάση της συγκυβέρνησης απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί εδώ και ένα μήνα σχεδόν το ίδιο του το σώμα ως ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανάλγητη και εκδικητική στάση των αρμόδιων υπουργείων μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα σε εκπαιδευτικές άδειες που του δίνει ο ίδιος ο νόμος, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά στο οποίο πέρασε συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ βρισκόταν ήδη στη φυλακή.

Θεωρούμε αδιανόητο να στήνει η συγκυβέρνηση τα πολιτικά της παιχνίδια πάνω στη ζωή ενός νέου ανθρώπου που πριν έξι χρόνια υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας του φίλου και συμμαθητή του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν είναι δυνατόν για το νομικό και δικαστικό σύστημα της χώρας να επιθυμεί να αντιμετωπίζει το Νίκο Ρωμανό ως τρομοκράτη από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά τέτοια δικαστική απόφαση.

Κατανοούμε την αγωνία της συγκυβέρνησης να πατάξει κάθε φωνή που εξακολουθεί να αντιστέκεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της απέναντι στην ανάλγητη, μισάνθρωπη και καταστροφική για το σύνολο της χώρας πολιτική στέρησης και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση προκειμένου να κάμψει και τις τελευταίες φωνές διαμαρτυρίας. Δηλώνουμε ότι επιλέγουμε να ταχθούμε στο πλευρό των ανθρώπων και όχι των μνημονίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Νίκο Ρωμανό και απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων. Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση να σταματήσει να νίπτει τας χείρας της και να μεριμνήσει, όσο υπάρχει ακόμη καιρός, για την διασφάλιση του δικαιώματος του Νίκου Ρωμανού σε εκπαιδευτικές άδειες. Απαιτούμε να αρθούν τα νομικίστικα κωλύματα και να δοθεί στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να σπουδάσει, όπως ο ίδιος το επιθυμεί. Απαιτούμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του πριν να είναι πολύ αργά.

H Πρόεδρος  Μανουσογιωργάκη Στ.
Η Γραμματέας Καμπακάκη Ελ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *