Για τις απεργίες των αναπληρωτων

EΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Προς
Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποίηση
ΔΣ της ΔΟΕ
ΔΣ της ΟΛΜΕ

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες αναπληρωτών συναδέλφων μας, σύμφωνα με το υπ’αριθμόν 2/94131/0022/25-10-2013 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γίνεται διαχωρισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους μόνιμους συναδέλφους τους σε ό, τι αφορά τον τρόπο παρακράτησης της απεργίας.

Συγκεκριμένα, ενώ στους μόνιμους συναδέλφους η ημέρα απεργίας θεωρείται κανονικά συντάξιμη ημέρα εργασίας, στους αναπληρωτές συναδέλφους, σύμφωνα και με την εγκύκλιο του ΙΚΑ με αριθμ πρωτ. 78/13-10-2011 που υιοθετεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η απεργία θεωρείται μη εργάσιμη ημέρα με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν το ένσημο, αλλά τους δίνεται μόνο η δυνατότητα να το εξαγοράσουν. Αντίθετα, στη στάση εργασίας οι αναπληρωτές συνάδελφοι λαμβάνουν το ένσημο.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις αποτελούν κατάφωρη αδικία για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας, τους διαχωρίζουν από τους μόνιμους συναδέλφους ακόμα και σε ό, τι αφορά τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, και για το λόγο αυτό ζητούμε την κατάργηση των παραπάνω εγκυκλίων ώστε η παρακράτηση της απεργίας να γίνεται στους αναπληρωτές μόνο ως προς το ημερομίσθιό τους, όπως συμβαίνει και με τους μόνιμους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *