Αμέτρητα τα προβλήματα των σχολείων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Μύρινα, 22-09-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μία ακόμα σχολική χρονιά τα σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου μετρούν τις πληγές τους από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Παρά τις προ μηνών εξαγγελίες της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, μέχρι και σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη εκπαιδευτικών. Τα κενά των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Β’ Λέσβου (Λήμνος- Αη Στράτης) ξεπερνούν τα 30 σε γενική και ειδική εκπαίδευση, γεγονός που σημαίνει ότι χάνονται εβδομαδιαίως περισσότερες από 600 ώρες διδασκαλίας!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν το Εσπερινό ΓΕΛ Μύρινας, στο οποίο υπάρχουν μόνο 3 εκπαιδευτικοί και στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός, πλην της διευθύντριάς του.

Επιπλέον, την ίδια ώρα που το υπουργείο παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα σχολικά βιβλία έφτασαν εγκαίρως στα σχολεία, στα 2 επαγγελματικά λύκεια του νησιού μας δεν έχει αποσταλεί κανένα βιβλίο των μαθημάτων ειδικότητας για καμία τάξη.

Ταυτόχρονα, παραμένει το κτηριακό πρόβλημα στο Γυμνάσιο Μύρινας, που προέκυψε από το σεισμό του Μαϊου του 2014, καθώς καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει γίνει στο παλιό κτήριο, με αποτέλεσμα να παραμένει αχρησιμοποίητο.

Απαιτούμε

  • άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, προκειμένου να καλυφθούν τα πάγια κενά των σχολείων που υπολειτουργούν,
  • την άμεση αποστολή των βιβλίων ειδικότητας των επαγγελματικών λυκείων
  • και την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας.

για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου,

Η Πρόεδρος   Στέλλα Μανουσογιωργάκη
Η Γραμματέας  Καίτη Τσάτσου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *