ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί μεν η αυτονόητη συνδικαλιστική άδεια στην αναπληρώτρια συνάδελφο Κική Γιαννάτου, μέλους του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., χωρίς όμως την ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου της συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας, πράγμα που για κάθε συνάδελφο αναπληρωτή σημαίνει την πιθανή μη επαναπρόσληψή του τον επόμενο χρόνο. Ουσιαστικά το Υπουργείο με αυτή τη στάση αποκλείει τους συνάδελφους αναπληρωτές από το να εκπροσωπούνται στις Ομοσπονδίες .

Η εν λόγω απόφαση ουσιαστικά ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων αναπληρωτών και τη συνακόλουθη προάσπιση των δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούν καθεστώς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πάνω από 20.000 συνάδελφοι μας προσλαμβάνονται ως ελαστικά εργαζόμενοι. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί καλύπτουν πάγια κενά εδώ και χρόνια, αλλά το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να τους κρατά σε καθεστώς επαγγελματικής ομηρίας αντί να προβεί στους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς.

Διεκδικούμε:

  • Την αναγνώριση του χρόνου της συνδικαλιστικής άδειας της συναδέλφου Κικής Γιαννάτου ως πραγματικής προϋπηρεσίας.
  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους αναπληρωτές.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλα τα πάγια κενά των σχολείων.
  • Άμεση κάλυψη των εναπομείναντων κενών του τρέχοντος σχολικού έτους.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ,

Η Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

Μανουσογιωργάκη Στυλιανή                   Γούτου Ελένη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *