Αδιαφανείς διαδικασίες στον ορισμό Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16
ΜΥΡΙΝΑ 81400  ΛΗΜΝΟΣ
Τηλ. 6946017039
Εmail: elmelimnos@gmail.com

Μύρινα 24-09-2016
Αρ, Πρωτ. 34

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ, ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ν. ΛΕΣΒΟΥ, ΠΥΣΔΕ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΟΙΝΟΠ:ΟΛΜΕ, ΣΧΟΛΕΙΑ Β/ΘΜΙΑΣ Β’ΛΕΣΒΟΥ, ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Θέμα: «Αδιαφανείς διαδικασίες στον ορισμό Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου»

Το υπ’αριθμόν 5504/26-08-2016 έγγραφο της ΔΔΕ Λέσβου «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λέσβου (Α.Εσπερινό Γυμνάσιο Μύρινας με Λ.Τ. και Β.ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου), καλούσε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση για την ανάληψη της διεύθυνσης των εν λόγω σχολείων.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΦΕΚ 915/20-05-2015 (Υ.Α. με αριθμ. Φ.361.22/26/79840/Ε3) και τα άρθρα 18 και 19 του νόμου 4327/2015, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Λέσβου όφειλε να συντάξει και να δημοσιοποιήσει:

Α) τους πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων στη διαδικασία επιλογής με βάση τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Β) τους πίνακες των μοριοδοτούμενων κριτηρίων των υποψηφίων.

Παρότι οι εν λόγω πίνακες αναρτήθηκαν, όπως έπρεπε, στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ ν.Λέσβου για το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας, η διαδικασία αυτή ουδέποτε έγινε για το ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου. Η μη ανάρτηση των εν λόγω πινάκων στέρησε το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Στην συνέχεια, και παρότι δεν είχαν αναρτηθεί οι απαραίτητοι πίνακες, το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ συνεδρίασε για τον ορισμό Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου στις 9 Σεπτεμβρίου 2016. Ούτε η απόφαση της συγκεκριμένης συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκε ποτέ… Η απόφαση έγινε εμμέσως γνωστή όταν η παράταξη «Αυτόνομη Πρωτοβουλία», η οποία εκπροσωπείται με ένα αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην όλη διαδικασία και καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή να ελέγξει την νομιμότητα της απόφασης του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ. Μέχρι και σήμερα ούτε ο Περ/κος Δ/ντης έχει δημοσιοποιήσει ή επικυρώσει τις παραπάνω διαδικασίες και αποφάσεις.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, πέρα από την προφανή αδιαφάνεια είναι να παραμένει το ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου χωρίς διευθυντή/ρια. Οι «παραλείψεις» αυτές αλλά και η απόκρυψη διαδικασιών και αποφάσεων εγείρουν πολλά ερωτήματα και έχουν προφανώς αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στα σχολεία μας και ιδιαίτερα στις πλάτες μαθητών ειδικής αγωγής.

Απαιτούμε άμεσα:

–        Να συνταχθεί  και  να αναρτηθεί ο πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων.

–        Να δοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο τριήμερη προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων.

–        Να συνταχθεί και να αναρτηθεί ο πίνακας των μοριοδοτούμενων κριτηρίων των υποψηφίων.

–        Να συνεδριάσει εκ νέου το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να οριστεί επιτέλους διευθυντής/τρια στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου.

Η Πρόεδρος Στυλιανή Μανουσογιωργάκη
Η Γραμματέας Ελένη Γούτου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *