Διαμαρτυρία για την έλλειψη διαφάνειας στις διαδικασίες του ΠΥΣΔΕ Λέσβου

Αρ, Πρωτ. 35/ 25-9-2016

ΠΡΟΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΠΥΣΔΕ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΟΙΝΟΠ:
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΑ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Θέμα: «Διαμαρτυρία για την έλλειψη διαφάνειας στις διαδικασίες του ΠΥΣΔΕ Λέσβου»

Στην τελευταία επίσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λέσβου και Προέδρου του ΠΥΣΔΕ στην Λήμνο συνταθήκαμε μαζί του ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας. Ένα εκ των ζητημάτων που θέσαμε ήταν οι αδιαφανείς διαδικασίες που παρατηρούνται εδώ και χρόνια στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου (δυσλειτουργία της ιστοσελίδας της Δ/νσης, αδιαφανείς διαδικασίες τοποθετήσεων κλπ), απαιτώντας να τηρηθούν όλες οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες το τρέχον σχολικό έτος. Ο κ. Καπιωτάς μας διαβεβαίωσε ότι τα ζητήματα αυτά θα επιλυθούν.

Τα ίδια αιτήματα τα γνωστοποιήσαμε εγγράφως και στα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ Λέσβου με το υπ’αριθμόν 33/25-8-2016 έγγραφό μας, απαιτώντας από όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να σεβαστούν την αξιοκρατία, την νομιμότητα και τη διαφάνεια κατά την λήψη αποφάσεων στις συνεδριάσεις τους.

Ωστόσο για μία ακόμα χρονιά τα αιτήματά μας για:

-ανάρτηση όλων των κενών (οργανικών και λειτουργικών) αναλυτικά σε ώρες ανά ειδικότητες και σχολεία,

-ανάρτηση πίνακα με τα μόρια των εκπαιδευτικών (μόνιμων, αναπληρωτών και αποσπασμένων)

-δηλώσεις προτίμησης από τους εκπαιδευτικούς και αξιοκρατικές διαδικασίες και για την  συμπλήρωση ωραρίου

δεν εισακούσθηκαν.

Αντιθέτως, οι αναλυτικές ώρες ανά ειδικότητα και σχολείο ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν (ούτε για τους μόνιμους, ούτε για τους αναπληρωτές), οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών έγιναν πολύ αργά (και μάλιστα μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών α’φάσης), και χωρίς ποτέ να ζητηθούν δηλώσεις προτίμησης από τους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, κάποια οργανικά κενά σχολείων της Λήμνου δεν δόθηκαν ποτέ, παρότι συνάδελφοι είχαν ζητήσει βελτιώσεις, ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκαν ως λειτουργικά κενά.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας προς την πλειοψηφία των μελών του ΠΥΣΔΕ που για μία ακόμη σχολική χρονιά δεν ικανοποίησε τα αυτονόητα αιτήματά μας για διαφάνεια και αξιοκρατία και απαιτούμε να διορθωθούν άμεσα τα όποια λάθη έχουν γίνει.

Η Πρόεδρος Στυλιανή Μανουσογιωργάκη
Η Γραμματέας Ελένη Γούτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *