Για τις απολύσεις των συμβασιούχων στους δήμους

Με τη χθεσινή του ανακοίνωση ο υπουργός εσωτερικών κοινοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους στους δήμους, επικαλούμενος την απόφαση του ελεγκτικού συνέδριου που έκρινε “αντισυνταγματική” την παράταση των συμβάσεων τους μέχρι το τέλος του 2017.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της καθαριότητας.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργασιακές σχέσεις λάστιχο, ανασφάλεια, εργασιακή περιπλάνηση και ανεργία. Τα σχολεία μας στελεχώνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από συμβασιούχους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Επίσης ως κάτοικοι της παραμεθορίου βιώνουμε καθημερινά τη συστηματική υποβάθμιση δημόσιων δομών και υπηρεσιών (νοσοκομεία κτλ.).

Απέναντι στις πολιτικές που απαξιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού εμείς εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *