Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και δήλωση κενών-πλεονασμάτων

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου με ανακοίνωση (αρ.πρ. 13/29-05-2017) είχε ζητήσει από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου να γίνονται οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με απόλυτη διαφάνεια και έγκαιρα (πίνακες με μόρια εκπαιδευτικών, κενά – πλεονάσματα με ώρες ανά ειδικότητα και σχολείο).

Ενώ η β’ φάση αποσπάσεων των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, το ΠΥΣΔΕ Λέσβου αδικαιολογήτως και πρωτοτυπώντας σε σχέση με τα ΠΥΣΔΕ άλλων νομών, δεν προέβη σε καμία ενέργεια μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου (με εξαίρεση την προσωρινή τοποθέτηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών). Δε δόθηκε ούτε μια απλή οδηγία για το που θα παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Αναρωτήθηκαν οι συνάδελφοί μας στο ΠΥΣΔΕ πώς θα καλυφθούν τα έξοδα των εκπαιδευτικών από τις άσκοπες μετακινήσεις μεταξύ των νησιών του νομού Λέσβου καθώς και από την προσωρινή ενοικίαση καταλύματος (σε τουριστική περίοδο) μέχρι την οριστική τους τοποθέτηση;

Αποτέλεσμα της παραπάνω ολιγωρίας ήταν να σταλεί σήμερα (4 Σεπτεμβρίου) στα σχολεία, στις 10:30 π.μ. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη μορφή του κατεπείγοντος, που ζητούσε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί δια ζώσης ή τηλεφωνικά, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της ίδια μέρας! Δηλαδή δόθηκε προθεσμία 1,5 ώρας σε μια διαδικασία που κατά παράδοση δίνεται προθεσμία τουλάχιστον μιας ημέρας. Αναρωτιόμαστε αν κάποιος εκπαιδευτικός απουσίαζε με αναρρωτική άδεια, πότε θα προλάβαινε να ενημερωθεί και να υποβάλει αίτηση.

Επίσης ο τρόπος δημοσίευσης κενών και πλεονασμάτων, χωρίς να φαίνονται συγκεκριμένες ώρες ανά ειδικότητα και σχολείο, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Λέσβου. Για παράδειγμα αναρωτιόμαστε γιατί το οργανικό κενό βιολόγου στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ. Μύρινας, το οποίο δεν καλύφθηκε μέσα στο καλοκαίρι, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας στα λειτουργικά κενά του ίδιου σχολείου. Επιπλέον την ίδια στιγμή το Γυμνάσιο  Μούδρου δεν έχει κανένα εκπαιδευτικό ΠΕ04.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες έρχονται να συμπληρώσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που έχουν διαλύσει το δημόσιο σχολείο και έχουν εξαθλιώσει τους εκπαιδευτικούς. Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν. Απέναντι στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε», αντιμετωπίζουμε τις αδικίες με συλλογικό αγώνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *