Ανακοίνωση για την κινητοποίηση των μαθητών

Από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας κινητοποιήθηκαν αποφασίζοντας κατάληψη του σχολείου τους. Για ακόμα μια χρονιά δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις των αναπληρωτών είναι ελάχιστες σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Το υπουργείο παιδείας διατυμπανίζει ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, αλλά η κανονικότητα είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε βιβλία. Άραγε γνωρίζουν στο υπουργείο ότι τα σχολεία ξεκινούν στις 11 Σεπτεμβρίου; Τότε, γιατί δεν πραγματοποιούνται από την αρχή όλες οι φάσεις των αναπληρωτών; Γιατί δεν αποστέλλονται από την έναρξη του σχολικού έτους όλα τα βιβλία στους μαθητές;

Επιπλέον, πόσο παιδαγωγικό θεωρείται ν᾿ αλλάζει ΤΩΡΑ ο τρόπος εξέτασης της νεοελληνικής γλώσσας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι έχουν διδαχθεί για δύο χρόνια το αντικείμενο με συγκεκριμένο τρόπο και έχουν εξεταστεί σε θέματα με διαφορετική δομή; Πρόκειται για αλλαγές που αδιαφορούν για τις παιδαγωγικές συνέπειες που προκαλούν στους μαθητές που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος, πρέπει να τονιστούν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή λόγω της υποχρηματοδότησης της παιδείας. Αιτήματα όπως κτίρια με μεγάλες αίθουσες και εργαστήρια που έχουν κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό, βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων και χώρο γυμναστικής αποτελούν πολυτέλεια απέναντι στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών. Στην καλύτερη περίπτωση μας προσφέρονται αίθουσες προκάτ!

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας. Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να στρατευτεί ενάντια σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου συμμεριζόμενη την αγωνία των μαθητών μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα τους. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου για τα προβλήματα στην εκπαίδευση. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00) και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία του ΟΤΕ στις 12 μ.μ..

Κανένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *