Για την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω κατάληψης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα Σχολικά Συμβούλια (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) καλούνται να συνεδριάσουν με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης   για να αποφασίσουν πως θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν κατά τις ημέρες που οι μαθητές έκαναν κατάληψη. Καλούνται να αποφασίσουν περικοπή εκδρομών, κόψιμο σχολικών εορτών κλπ, σύμφωνα με τις διατάξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η κινητοποίηση των μαθητών είχε ως κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, τις ελλείψεις βιβλίων, τα κτιριακά προβλήματα και την αντιμετώπιση μιας σειράς λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σχολεία που  έχουν πληγεί βάναυσα και φέτος από την αντιεκπαιδευτική  πολιτική του Υπουργείου.

Είναι προκλητική υποκρισία από πλευράς Υπουργείου και Περιφερειακής Διεύθυνσης να ζητούν την κάλυψη των ωρών από τις καταλήψεις  στα σχολεία, ενώ με δική τους ευθύνη έχουν χαθεί μέχρι τώρα χιλιάδες ώρες μαθημάτων, αφού ακόμη τα κενά δεν έχουν καλυφθεί και πιάσαμε Νοέμβρη!!!

Απαιτούμε την κατάργηση αυτής της διάταξης που την έχουν διατηρήσει όλοι οι υπουργοί Παιδείας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και  προβλέπει την υποχρεωτική αναπλήρωση, ακόμα και μία ημέρα κατάληψης, η οποία έχει ψηφιστεί για να  τιμωρεί τους μαθητές και για να τους αποτρέπει από μελλοντικές αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Ο σύλλογος διδασκόντων είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να κρίνει αποφασιστικά  για  τέτοιες περιπτώσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε σχολείο.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, όλους τους συναδέλφους, στις συνεδριάσεις αυτές να αποφασίσουν και να ψηφίσουν από θέση παιδαγωγικής και πολιτικής ευθύνης. Να αρνηθούν να εφαρμόσουν διατάξεις οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν (φυσικά) κανένα εκπαιδευτικό πρόβλημα αλλά, ακόμα περισσότερο, στοχεύουν στην καταστολή του μαθητικού κινήματος.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *