Κάλεσμα 
προς τα Δ.Σ. των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ 
για συμμετοχή σε Πανελλαδική Σύσκεψη συλλόγων, ΕΛΜΕ, επιτροπών αγώνα αναπληρωτών 
την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 στην Αθήνα 
(στο μεγάλο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού τμήματος – Ναυαρίνου 13).

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»: ενώ η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. προπαγανδίζει την επιστροφή επιτέλους στην «κανονικότητα», δεκάδες είναι τα κενά στις σχολικές μονάδες, σε δασκάλους υπεύθυνους τάξης, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, στα τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη, ενώ τα ολοήμερα τμήματα, όπου έχουν ξεκινήσει, υπολειτουργούν. Μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα δεν έχουν ξεκινήσει, εκπαιδευτικοί στις ΔΥΕΠ δεν έχουν προσληφθεί ακόμα κ.o.κ. Οι περισσευούμενες ώρες των εκπαιδευτικών είναι η «μαγική συνταγή» για να «μαγειρευτεί» το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας, έτσι ώστε όλα φαινομενικά να λειτουργούν «εν τάξει». Και οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών αποδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο πως οι συνάδελφοι στην πράξη δεν είναι αναπληρωτές, αλλά καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες για τη λειτουργία των σχολείων, αναπληρώνοντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας. 

Η ανάπτυξη έρχεται αλλά δεν αφορά την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των παιδιών μας, ούτε τους εργαζόμενους, των οποίων οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το περιβόητο “νέο Ασφαλιστικό” της ΝΔ, στα χνάρια του νόμου Κατρούγκαλου,  που σημαίνει ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία, που θέλει να βάλει φρένο στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αυτονόητων (αλλά όχι δεδομένων) στον 21ο αιώνα! Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην περιοχή μας, με την ένταση των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Ανησυχία προκαλεί η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς.   

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από τον συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό ταξικό αγώνα όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα και με κάθε είδους σχέση εργασίας! Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24/9, στις 2/10  ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα για μισθούς, συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις 4/10 στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση, δείχνουν τον δρόμο για παραπέρα κλιμάκωση!

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου καλεί τα Δ.Σ. όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε Πανελλαδική  Σύσκεψη,  την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τα πλαίσια δράσης και τις αποφάσεις τους, ώστε να οργανώσουμε από κοινού την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των μαθητών και των παιδιών μας. Επίσης, απευθύνουμε κάλεσμα για υπογραφή του κειμένου που έχει καταθέσει η ΕΛΜΕ μας και άλλα σωματεία υπέρ της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *