Κοινή επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου της Μύρινας και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για το κτιριακό πρόβλημα του παλιού κτιρίου του Γυμνασίου της Μύρινας.

Κύριοι, 

Όπως όλοι γνωρίζετε το κτίριο του Γυμνασίου Μύρινας Λήμνου, παραμένει κλειστό μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό της 24ης Μαΐου 2014. Έκτοτε, και ενώ έχουν περάσει 5,5 χρόνια, το πρόβλημα παραμένει άλυτο και για 6η συνεχόμενη σχολική χρονιά το κτίριο δεν χρησιμοποιείται.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Μύρινας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μύρινας και η ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, έχουν αναδείξει και έχουν επισημάνει την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, με γνώμονα πρώτα από όλα την ασφάλεια των παιδιών. Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη για την επίλυση του τόσο σημαντικού προβλήματος. 

Όλα αυτά τα χρόνια γινόμαστε παρατηρητές ευκαιριών χρηματοδότησης που δυστυχώς χάνονται και αναφέρουμε ενδεικτικά την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης που υποβλήθηκε από τον Δήμο Λήμνου το 2016, στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020», την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης τον Ιούλιο του 2017, χωρίς καμία τύχη, στο «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού  Σκοπού Βορείου Αιγαίου», κλπ. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προεκλογικά ο Δήμαρχος Λήμνου κος Μαρινάκης Δημήτριος, είχε υποσχεθεί τόσο στις ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, όσο και στις συναντήσεις του με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 το έργο θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει. 

Επειδή άλλος ένας Σεπτέμβρης πέρασε και καμία εργασία δεν ξεκίνησε, παρακαλούμε για την γραπτή απάντηση σας στα εξής ερωτήματα: 

  1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί τα τελευταία χρόνια για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες και να είναι σε θέση να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου; 
  2. Είναι αρκετή μόνο η Μελέτη αντισεισμικής ενίσχυσης του  φέροντος οργανισμού του Γυμνασίου Μύρινας, για να ενταχθεί το έργο της αναβάθμισης και αποκατάστασης του κτιρίου σε κάποιο πρόγραμμα και να ξεκινήσει η υλοποίησή του;
  3. Σε ποιες ενέργειες προγραμματίζετε να προβείτε για την ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης και αποκατάστασης του κτιρίου;  
  4. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου; 

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *