Ενημερωτικό σημείωμα για τις παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου και στην Πανελλαδική Σύσκεψη Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου για να συζητηθεί, προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Χάρη στην παρουσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια ενημέρωση για το θέμα από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και αναπληρωτή εκπαιδευτικό, Ανδρέα Ξυπτερά. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αποφασίστηκε το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών να απασχολήσει την ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
Επίσης, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού τμήματος στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και άλλων συλλόγων, Πανελλαδική Σύσκεψη 38 εκπαιδευτικών σωματείων (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών). Στόχος της σύσκεψης ήταν να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία νέων αγώνων με αιχμή το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών οι οποίοι κάθε χρόνο καλύπτουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες. Η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης των αγώνων και υπέρβασης των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΟΛΜΕ, οι οποίες σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην επίθεση που δέχεται το Δημόσιο Σχολείο όλα αυτά τα χρόνια. Εκ μέρους της ΕΛΜΕ τοποθετήθηκε ο γραμματέας της, Αλέξης Ρίζος. Για να δείτε την τοποθέτηση πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
Το σύνολο των τοποθετήσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *