Για τον καθορισμό των κενών – πλεονασμάτων και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου.

Tο ΠΥΣΔΕ Λέσβου, μετά από συνεδρίασή του στις 3 και 4 Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε με την πράξη 19/4-9-2020 τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες ευθύνης του. Από εκείνη την ώρα, το τηλέφωνο της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου κυριολεκτικά δεν έχει σταματήσει να χτυπά. Γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων αναφορικά με σοβαρά λάθη που έχουν διαπιστωθεί στη διαδικασία των τοποθετήσεων τόσο των μόνιμων όσο και των αναπληρωτών συναδέλφων. Συγκεκριμένα μας αναφέρουν πως σε αρκετές περιπτώσεις οι δηλώσεις προτίμησης σχολείων των συναδέλφων αγνοήθηκαν και βρέθηκαν τοποθετημένοι σε σχολεία που δεν επιθυμούν, κάποτε μάλιστα στα σχολεία προτίμησής τους τοποθετήθηκαν συνάδελφοι με χαμηλότερη σειρά στον πίνακα. Άλλοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σε σχολεία με ελάχιστες ή καθόλου κενές ώρες μαθημάτων της ειδικότητάς τους, αποσπάσεις μονίμων απορρίφθηκαν για σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν αναπληρωτές της ίδιας ειδικότητας, αποσπασμένοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν πριν από τους οργανικά ανήκοντες που χρειάζονται συμπλήρωση ωραρίου, κ.α. 

Επίσης, επαναλήφθηκαν και φέτος αδικαιολόγητα λάθη στον καθορισμό των κενών και των πλεονασμάτων, λάθη που την περσινή χρονιά οδήγησαν σε σοβαρές δυσλειτουργίες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θυμίζουμε ότι απότοκος αυτών των λαθών ήταν η Φυσική και η Χημεία προσανατολισμού της Γ΄ Λύκειου στο ΓΕΛ Μούδρου να ξεκινήσει στα μέσα Νοέμβρη, η ύλη της Φυσικής Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. να μην ολοκληρωθεί ποτέ ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου τα μαθήματα της πληροφορικής στην Α΄ και Β΄ Λυκείου στο ΓΕΛ Μύρινας. Επιπλέον, αυτές οι πρακτικές είχαν ως συνέπεια τη συστηματική διδασκαλία μαθημάτων από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, γεγονός που θεωρείται επιστημονικά και παιδαγωγικά λάθος από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας στο δικαίωμα όλων των μαθητών της Ελλάδας να διδάσκονται όλα τα μαθήματα από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους για τη διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας των Σχολείων και τη μη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. 

Ζητάμε από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου:

  • Να εξετάσει διεξοδικά τις ενστάσεις των συναδέλφων και να τροποποιήσει τις τοποθετήσεις τους διορθώνοντας τα όποια λάθη.
  • Να διαμορφώσει τον πίνακα των κενών – πλεονασμάτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *