Παρέμβαση της ΕΛΜΕ στην τηλεδιάσκεψη του 1ου ΠΕ.ΚΕ.Σ Β.Αιγαίου για την “εξ αποστάσεως αξιολόγηση” των μαθητών

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, δια του Προέδρου της, Ανδρέα Ξυπτερά, έκανε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της τηλε-συνάντησης με θέμα: «Παιδαγωγική της αξιολόγησης μαθητών/τριών Δ/θμιας Εκπ/σης μέσω της τηλεκπαίδευσης», που διοργανώθηκε στις 19/1/21 από το 1ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Βορείου Αιγαίου.

Τη στιγμή που κατά κοινή ομολογία η τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται όπως όπως, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών σε αυτή, αλλά ούτε και οι τεχνολογικοί όροι και προϋποθέσεις, ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση να την εφαρμόσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ συχνά η ίδια η διεξαγωγή του “τηλεμαθήματος” δεν καθίσταται δυνατή για τεχνικούς λόγους, δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι έχουμε εκπαιδευτική διαδικασία τέτοια, που να έχει νόημα η αξιολόγηση της συμμετοχής των μαθητών σε αυτή. Εφόσον και η ίδια η κυβέρνηση με νόμο δίνει αυτή τη δυνατότητα, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του δικαιώματός του να καταθέσουν βαθμολογίες ΜΙΑ φορά, κατά το Β΄ τετράμηνο και με ανοιχτά τα Σχολεία, με ισχύ για όλο το σχολικό έτος.

Τέλος, καλούμε το 1ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Β. Αιγαίου και κάθε αντίστοιχο φορέα που διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτές, να φροντίζει να διεξάγονται εντός εργασιακού ωραρίου, όπως προβλέπεται, ώστε να μην καταστρατηγείται το ήδη επιβαρυμένο ωράριο των συναδέλφων, που υπό συνθήκες τηλεκπαίδευσης είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν πολύ περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους για την προετοιμασία του μαθήματος της επόμενης ημέρας.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του Προέδρου Ανδρέα Ξυπτερά: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *