Κάλεσμα για κήρυξη απεργίας από την ΟΛΜΕ στις 16/6 ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου. – Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16/6 στις 12:00 στην πλατεία ΟΤΕ.

16/6 ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ! 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Χαιρετίζουμε όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο απεργιακό Συλλαλητήριο των Σωματείων του νησιού στο λιμάνι της Μύρινας και τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα! 

Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτήσουν τα κέρδη του. Ανάσα για τη συνέχεια, στον αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο άθλιο νομοθέτημα.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο: 

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.
Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις επόμενες μέρες για να δυναμώσουμε το απεργιακό ποτάμι!

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6 την ίδια στιγμή που οι μαθητές μας ξεκινούν τον αγώνα τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς αβοήθητους να προσπαθούν να υποστηρίξουν τους μαθητές τους με κάθε μέσο, νομοθετήσαν μια σειρά αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην υλοποίηση της αντεργατικής τους πολιτικής. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6. Καλούμε άμεσα την ΟΛΜΕ να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16/6 (3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ με κήρυξη συμπληρωματικής στάσης εργασίας από την ΕΛΜΕ).

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 12:00 στην πλατεία Υψιπύλης (πρώην ΟΤΕ). 

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο! Όλοι και όλες στον Αγώνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *