Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

 Η κατανομή των 11.700 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνει πως οι διορισμοί που ανακοινώθηκαν μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας, βρίσκονται πίσω από τις τεράστιες ανάγκες.

  Σημειώνουμε πως αυτή τη σχολική χρονιά προσελήφθησαν 52.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων, ενώ φέτος έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης 8.000 εκπαιδευτικοί. Και από τη σύγκριση του αριθμού διορισμών ανά κλάδους με τον αριθμό των αναπληρωτών που εργάστηκαν την προηγούμενη χρονιά, γίνεται φανερό πως οι διορισμοί που ανακοινώνονται δεν αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις, δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες που αυξάνονται μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, ενώ διατηρείται η γενίκευση της ελαστικής εργασίας των εκπαιδευτικών.

  Επιπλέον, δεν δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους που διορίζονται να δηλώσουν τις περιοχές που θέλουν, παρόλο που υπάρχουν οργανικά κενά.

  Στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο τα πραγματικά (οργανικά και λειτουργικά) κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση και το πάνδημο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για τμήματα μέχρι 15 μαθητές για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πολύ περισσότερα από τα υπάρχοντα, που είναι τα εξής :

Για την Πρωτοβάθμια : Δάσκαλοι 37, νηπιαγωγοί 21, Φυσικής Αγωγής 2, Αγγλικών 5, Γαλλικών 1, Γερμανικών 1, Εικαστικών 4, Μουσικής 3, Πληροφορικής 2, Θεατρικής Αγωγής 3, Λογοθεραπευτή 2, Εργοθεραπευτή 2, Φυσιοθεραπευτή 1, Σχολικού Νοσηλευτή 1, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού 1.

Για τη Δευτεροβάθμια : Φιλόλογοι 9 (5 στη Λήμνο και 4 στον Άγιο Ευστράτιο), Μαθηματικοί 4 (3 στη Λήμνο και 1 στον Άγιο Ευστράτιο), Φυσικός 1 (στον Άγιο Ευστράτιο), Χημικοί 2 (στη Λήμνο), Βιολόγοι 3 (στη Λήμνο), Γεωλόγος 1 (στη Λήμνο),  Αγγλικών 2 (στη Λήμνο), Καλλιτεχνικών 1 (στη Λήμνο), Μουσικής 1(Λήμνος), Μηχανολόγους 2 (Λήμνος), Ηλεκτρολόγος 1 (Λήμνος), Νοσηλευτής 1 (Λήμνος), Φυσικοθεραπευτές 2 (Λήμνος), Φυτικής Παραγωγής 1 (Λήμνος), Διατροφής 1 (Λήμνος), Μαθηματικούς ειδικής 2 (Λήμνος), Φιλόλογος ειδικής 1 (Λήμνος).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά οργανικά και λειτουργικά κενά των σχολείων, ΤΩΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *