Ψήφισμα για το νοσοκομείο Λήμνου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για την δυσμενέστατη εξέλιξη που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου μετά την παραίτηση της μοναδικής παθολόγου και του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων. Δύο παραιτήσεις που οφείλονται στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, αλλά και στην κακοδιοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου, που απαξιώνει ανθρώπους που πιστεύουν στο δικαίωμα στην υγεία και παλεύουν για δωρεάν, δημόσια και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Οι επιπτώσεις της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής (κατάργηση κινήτρων για παραμεθόριο, μείωση μισθών ιατρών, υποχρηματοδότηση, κοκ) και οι συνέπειες διοικητικών δυσλειτουργιών (τέσσερις παραιτήσεις ιατρών σε διάστημα εννιά μηνών, επανειλημμένες κινητοποιήσεις για να πραγματοποιηθούν τα αυτονόητα, εντάσεις κι αντεγκλήσεις, κοκ) έχουν οδηγήσει σε πλήρη αποδυνάμωση το Νοσοκομείο Λήμνου, το οποίο αδυνατεί πλέον να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίας υγείας στη Λήμνο.

Το χειρότερο, όμως, είναι ο «εξαναγκασμός» σε παραίτηση δύο δυναμικών, αξιόλογων και μαχητικών γιατρών, που έχουν δώσει το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λήμνου.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δύο γιατρούς και απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στα προβλήματα που δημιουργεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λήμνου. Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στο χώρο των νοσοκομείων. Ζητάμε τον αυτονόητο σεβασμό από πλευράς διοίκησης των νοσοκομείων προς τους εργαζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, στελέχωση των νοσοκομείων όλης της χώρας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυσή τους με τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό για την παροχή ποιοτικών, δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης για όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *