Αποφάσεις της Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου της 07-11-2007

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου έγινε στη Λήμνο πρόσκληση για Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λήμνου. Παρουσιάστηκαν 62 συνάδελφοι – αριθμός που δε αποτελεί απαρτία – παρόλα αυτά έγινε ανοιχτή συζήτηση και γνωστοποιούνται και προτείνονται στην ΟΛΜΕ τα ακόλουθα:

  • Στη Λήμνο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. ∆εν υπάρχει Κ∆ΑΥ στο νησί – παρόλο που έχει εγκριθεί απόφαση για δημιουργία του – και έτσι οι όποιοι γονείς ενδιαφέρονται πρέπει να ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη, και τις περισσότερες φορές δεν το κάνουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει όχι μόνο στήριξη αυτών των μαθητών αλλά ούτε καν μια επιστημονική διάγνωση.
  • Επίσης, στο ειδικό σχολείο (ΕΕΕΕΚ) δεν υπάρχει ειδικό υλικό (βιβλία κλπ.) ούτε ειδικά καταρτισμένο προσωπικό και λειτουργεί κυριολεκτικά με «ό,τι περισσεύει» από τα άλλα σχολεία. Προτείνεται λοιπόν να στελεχώνονται αυτά τα σχολεία από τον πίνακα των ΣΜΕΑ αλλά και να υπάρξει μέριμνα ειδικό αναλυτικό πρόγραμμα και βιβλία.
  • Η εισαγωγική επιμόρφωση (ΠΕΚ) στη Λήμνο γίνεται σε ομαδοποιημένες ειδικότητες και από επιμορφωτές χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση. Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις που επιμορφωτές την προηγούμενη χρονιά ήταν επιμορφούμενοι-νεοδιόριστοι. Η ΕΛΜΕ Λήμνου συμφωνεί με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για την επιμόρφωση, ωστόσο πιστεύουμε ότι μέχρι να εφαρμοστούν οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις αξιοπρέπειας και να μην αποτελεί η επιμόρφωση μια απλώς τυπική διαδικασία.

Τέλος υπενθυμίζουμε δύο παλιότερες προτάσεις μας στο ∆Σ της ΟΛΜΕ.

  • Η προσλήψεις για την Π∆Σ να γίνονται από τον ενιαίο πίνακα.
  • Πρόταση για δημιουργία ταμείου αρωγής απεργών πανελλαδικά, ώστε σε ενδεχόμενη απεργία διαρκείας να υπάρχει δυνατότητα οικονομικής στήριξης.

Με εκτίμηση

Το ∆Σ της ΕΛΜΕ Λήμνου

Αποφάσεις της Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου της 07-11-2007

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *