Κατάργηση Εξεταστικού Κέντρου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΛΕΩΦΟΡΟΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  16

ΜΥΡΙΝΑ 81400

ΑΡ.ΠΡΩΤ.  87/5-11-2012

 

ΠΡΟΣ:

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ   ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σχολικές Μονάδες

 

Θέμα:  «Κατάργηση Εξεταστικού Κέντρου   Κ.Π.Γ. Λήμνου»

 

Η  κατάργηση του εξεταστικού κέντρου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας οδηγεί στον αποκλεισμό  των υποψηφίων από τις εξετάσεις για την απόκτησή του. Όπως και το Μάιο έτσι και το Νοέμβριο του  2012 δεν θα διενεργηθούν  οι εξετάσεις στη Λήμνο, αφού το ΥΠΑΙΘΠΑ με τις αποφάσεις του    κατάργησε το Εξεταστικό Κέντρο για το Κ.Π.Γ.  Συνέπειες αυτών των αποφάσεων ήταν:

Ø  Όσοι υποψήφιοι συμμετείχαν  στις εξετάσεις του Μαΐου υποβλήθηκαν  σε έξοδα δυσβάσταχτα για τα οικονομικά κάθε  οικογένειας  (500-600 ευρώ) για τους ίδιους και τους συνοδούς τους , αφού έπρεπε να ταξιδέψουν εκτός Λήμνου για τις εξετάσεις.

Ø  Αναγκάστηκαν να  «απουσιάσουν»  από τις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις των σχολείων  τους για να συμμετάσχουν  στις εξετάσεις για το Κ.Π.Γ.

Ø  Ο αριθμός των υποψηφίων για τις εξετάσεις Νοεμβρίου  2012  μειώθηκε στο  1/5 . Άρα οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σ΄ αυτές τις εξετάσεις.

Αντίθετα πόσο θα κόστιζε να διενεργηθούν οι εξετάσεις για το Κ.Π.Γ. στη Λήμνο, αφού οι Υποδομές και οι καθηγητές υπάρχουν και οι εξετάσεις γίνονταν απρόσκοπτα;

Με τις αποφάσεις του αυτές το ΥΠΑΙΘΠΑ  καταδικάζει τους μαθητές μας στον αποκλεισμό τους από τις εξετάσεις  για το Κ.Π.Γ. σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά  περίοδο. Όλα αυτά έρχονται  να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση στις ήδη υπάρχουσες δυσμενείς συνθήκες εκπαίδευσης στο νησί μας.

Η κατάργηση του  Εξεταστικού Κέντρου ήτα αποτέλεσμα της κατάργησης του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για το οποίο επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την επαναλειτουργία του ή την αναβάθμισή του σε  Διεύθυνση.  Για την άμεση αντιμετώπιση όμως του ζητήματος των εξετάσεων προτείνουμε τη δημιουργία παραρτήματος του εξεταστικού κέντρου Λέσβου, ώστε να αποφευχθούν τα έξοδα και η ταλαιπωρία των μαθητών μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *