Επιστολή για τα κενα του ΕΠΑΛ Μούδρου προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/Θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Κοντέλλη

ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Λεωφ. Δημοκρατίας 16

Μύρινα Λήμνου

Τηλ. 6946017039

Email: elmelimnos@gmail.com

Αρ. Πρωτ. 95/13-12-2012

ΠΡΟΣ:

Περιφερειακή Διευθύντρια Α/Θμιας & Β/θμιας

Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Κοντέλλη

ΚΟΙΝΟΠ:

Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου

Δήμο Λήμνου

ΟΛΜΕ

Σχολικές Μονάδες Λήμνου κ Αγίου Ευστρατίου

Μ.Μ.Ε.

Κα Διευθύντρια,

Σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2012, ετέθη υπόψιν του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το υπ’ αριθμόν 153388/Δ2 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (επισυνάπτεται), σύμφωνα με το οποίο:

«…Σημειώνεται ότι τα δηλωθέντα κενά στην περιοχή Β’ Λέσβου, όπως αυτά επικαιροποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά το αριθμ. 134672/Δ2/30-10-12 έγγραφο της υπηρεσίας μας και πριν τις τελευταίες φάσεις πρόσληψης, έχουν ως εξής:

ΠΕ03 Μαθηματικών ένα (1)

ΠΕ16 Μουσικών ένα (1)

ΠΕ 17.02 Μηχανολόγων ΑΣΕΤΕΜ/ΤΕΙ δύο (2)

ΠΕ 17.03 Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ/ΤΕΙ ένα (1)

ΠΕ 18.18 Οχημάτων ΤΕΙ ένα (1)

Επειδή, όμως, σε συνέχεια της ανωτέρου εγκυκλίου, τα κενά που δηλώθηκαν στην επικράτεια ήταν υπερδιπλάσια των διαθέσιμων πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών, ζητήθηκε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να δηλώσουν τα λειτουργικά κενά πλήρους ωραρίου που κρίνονταν ως απολύτως απαραίτητο να καλυφθούν εκείνη τη χρονική στιγμή (7-11-2012) και αφορούν κυρίως σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα λειτουργικά κενά στα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, που κρίθηκαν ως απολύτως απαραίτητο να καλυφθούν κατά τα ανωτέρω από την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου έχουν ως εξής:

Α’ Λέσβου: ΠΕ04.02 Χημικών ένα (1) και ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής δύο (2)

Β’ Λέσβου: κανένα

Γ’ Λέσβου: ΠΕ02 Φιλολόγων (2) δύο, ΠΕ03 Μαθηματικών (1) ένα, ΠΕ06 Αγγλικών (3) τρία,

ΠΕ09 Οικονομολόγων (2) δύο, ΠΕ19 Πληροφορικής (4) τέσσερα, και

Δ’ Λέσβου: ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής (1) ένα και ΠΕ13 Νομικών (1) ένα…»

 

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τα κενά της Β’ Λέσβου ήταν γνωστά τόσο σε εσάς όσο στο Υπουργείο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιο σκεπτικό δηλώσατε ότι δεν υπάρχει κανένα λειτουργικό κενό, «που αφορά κυρίως σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα», στην Β’ Λέσβου καθώς τα 4 από τα 6 λειτουργικά κενά αφορούν σε ειδικότητες Επαγγελματικού Λυκείου και επομένως σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Επιπροσθέτως, τα 5 από τα 6 παραπάνω κενά αφορούν στο ίδιο σχολείο, στο ΕΠΑΛ Μούδρου, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του σχολείου από την αρχή του διδακτικού έτους. Καθημερινά μεγάλος αριθμός μαθητών κάνει μόνο 3 ή 4 διδακτικές ώρες, αντί για τις 7 προβλεπόμενες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μούδρου, να καταλάβουν το σχολείο για μία εβδομάδα, με μοναδικό αίτημα την άμεση κάλυψη των παραπάνω κενών. Οι μαθητές αυτοί, θα κληθούν τον Μάιο να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις σε μαθήματα, που μέχρι και σήμερα 13/12/2012 δεν έχουν διδαχθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας με την απαράδεκτη λογιστική-μνημονιακή πολιτική, που ακολουθεί, μειώνει όλο και περισσότερο τους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών αφήνοντας  τους μαθητές μας, χωρίς καθηγητές σε βασικότατα μαθήματα της κατεύθυνσής τους.

Γνωρίζουμε ότι το φαινόμενο αυτό είναι πανελλαδικό, θα περιμέναμε, όμως, από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να υπερασπισθεί με σθένος τις ευαίσθητες περιοχές της παραμεθορίου, υπενθυμίζοντας στο Υπουργείο τον Συνταγματικό όρο της Νησιωτικότητας  αλλά και της Ισότητας Ευκαιριών στην Εκπαίδευση. Αντ’ αυτού, όταν σας ζητήθηκε να δηλώσετε ποια κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα και αφορούν σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εσείς απαντήσατε «στη Λήμνο κανένα»!!! Την ίδια στιγμή μάλιστα, που σε άλλη περιοχή ζητήσατε, ως άμεση ανάγκη, ειδικότητα, που καμία σχέση δεν έχει με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Το Δ.Σ. μας διαφωνεί έντονα με το διαχωρισμό των μαθημάτων σε σημαντικά και λιγότερο σημαντικά, με κριτήριο αν εξετάζονται ή όχι πανελλαδικα και απαιτεί την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών  της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Ωστόσο, αφού το Υπουργείο σας ζήτησε συγκεκριμένα να δηλώσετε ως πιο επείγουσες ανάγκες, τις ειδικότητες που αφορούν σε πανελλαδικά μαθήματα, σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εισήγησή σας προς το Υπουργείο και να ζητήσετε να καλυφθούν άμεσα τα παραπάνω κενά, ως επείγοντα. Σε κάθε περίπτωση   θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό αποφασίσατε να μην δηλώσετε τα κενά του ΕΠΑΛ Μούδρου, με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν αυτά ούτε στην τελευταία φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου καταδικάζει απερίφραστα κάθε πολιτική λιτότητας στην Παιδεία, κάθε πολιτική λιτότητας ενάντια στους μαθητές μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *