Καταγγελία για απόλυση συναδέλφισσας αναπληρώτριας (ΕΛΜΕ Βοιωτίας)

2ο κρούσμα ξεδιάντροπης απόλυσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
ΝΑ  ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου συνυπογράφει την καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Βοιωτίας (ΠΑΜΕ). Καταγγέλλουμε την ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ φιλολόγου που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων. Η συνάδελφος ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και απολύθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Ως “αιτία απόλυσης” το υπουργείο επικαλείται, ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη της.

Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν ένα φοβερό άγχος κατά την διάρκεια της κατάθεσης των αιτήσεων κάθε χρόνο, βιώνουν τις ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες της απόλυσης και αυτά προστίθενται στα σοβαρά προβλήματα υγείας των συναδέλφων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.

Σ’ αυτές τις συνθήκες το υπουργείο παιδείας εξαντλεί την ισονομία ακυρώνοντας υπαρκτά πιστοποιητικά.

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ

Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης που περικόπτει βασικά κοινωνικά επιδόματα, ακόμα και το πενιχρό σχολικό βοήθημα των 300€ για άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει “ματωμένα” πλεονάσματα.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας καλεί τους Συλλόγους Καθηγητών όλων των σχολείων, με ψηφίσματα και υπογραφές να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών. Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Βοιωτίας την Πέμπτη 9/11 στις 14.00. Ενώνουμε την φωνή μας με την ΕΛΜΕ Πειραιά και απαιτούμε να επιστρέψουν οι συναδέλφισσες εδώ και τώρα στην δουλειά χωρίς καμιά διακοπή των δικαιωμάτων τους (αμοιβή και προϋπηρεσία).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *