ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Εκφράζουμε την  αλληλεγγύη μας στον Σύλλογο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά στις 31 Μαρτίου. 

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες των Νοσοκομείων, ειδικά λόγω και της πανδημίας, καθιστούν επιτακτικές χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, παραμονές Χριστουγέννων, στη ΜΕΘ του ν. Σωτηρία, ενώ η ειδικότητά του (Ακτινολόγος) είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο της εντατικολογίας. 

Στις 7 Γενάρη που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για ΟΛΟΥΣ τους επικουρικούς Γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνηση του στο ν. Σωτηρία με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία! 

Είναι μια καταφανής προσπάθεια διάλυσης ενός πρωτοπόρου σωματείου, για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Μάχες για την υπεράσπιση των εργαζόμενων και των καρκινοπαθών απέναντι στην ανεύθυνη και εγκληματική στάση της διοίκησης και του υπουργείου, που άφησαν ανεξέλεγκτη τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο. 

Αποτελεί επίσης απόδειξη ρεβανσισμού και εκδικητικότητας για τη δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον σύλλογο εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος  Σάββας, τους εκατοντάδες μαζικούς φορείς και συνδικάτα και απαιτούμε:

  • Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του, όπου είναι απαραίτητος.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον συνδικαλισμό και τους αγωνιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *