Ενημερωτικό για την τοποθέτηση της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου στο διευρυμένο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Λήμνου.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου συμμετείχε δια του προέδρου της στο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Δήμος με μοναδικό θέμα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο και την Καβάλα.

Στην τοποθέτηση μας αναδείχθηκε ως κεντρικό ζήτημα στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών το νομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις που υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος και όχι την κάλυψη της ανάγκης των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού για καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα με αξιόπλοα πλοία και οικονομικά εισιτήρια. Τονίστηκε, επίσης, ότι όλο το χρόνο και τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. 

Προτείναμε τη συμμετοχή όλων των φορέων στη σύσκεψη που κάλεσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ την Κυριακή στις 19:30 στο 20 Δημοτικό Σχολείο Μύρινας με σκοπό τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου διεκδίκησης και οργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *