ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ – ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11/2021

Την Κυριακή 07/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ΕΛΜΕ με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά. 14 συνολικά ΕΛΜΕ πήραν μέρος, με την ιδιότητα είτε του συμμετέχοντα, είτε του παρατηρητή.

Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ εκφράστηκε η διάχυτη δυσαρέσκεια του κλάδου απέναντι στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της προκειμένου να σταματήσει η Απεργία-Αποχή, ενώ 20 μέρες μετά τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για το τι να κάνουν οι συνάδελφοι στα σχολεία! Την ίδια ώρα, παρά την αντίσταση χιλιάδων εκπαιδευτικών, η επίθεση στα σχολεία για να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση δυναμώνει.

Τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής 32 ΕΛΜΕ (σχεδόν το 40%) έχουν ήδη συνυπογράψει κοινό κείμενο-αίτημα που ζητά από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σύγκληση νέας Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, γεγονός που καταστατικά υποχρεώνει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προβεί σε εκ νέου σύγκληση (άρθρο 34 του καταστατικού της ΟΛΜΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε (από όσες ΕΛΜΕ έχουν σχετική απόφαση του Δ.Σ. ή της Γ.Σ.) παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (Τρίτη 9/11 13:00), με σκοπό την άμεση σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ, αφού προηγηθεί η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.

Έγινε πλούσια συζήτηση για το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής (κενά, σχολικές υποδομές υπό κατάρρευση, απεργοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, εγκληματική διαχείριση της πανδημίας κλπ). Τονίστηκε η ανάγκη συμπόρευσης και κοινού μετώπου με σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, όπως έγινε στα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων – Συνδικάτων στις 4/11, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το νόμο Χατζηδάκη, που θέλει να βάλει το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο. Ιδιαίτερα στάθηκαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ στον εμβληματικό, ηρωικό και νικηφόρο αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, των διανομέων της E-FOOD. Τονίστηκε η ανάγκη προετοιμασίας για πανεργατική απεργιακή απάντηση.

Τέλος, έγιναν μια σειρά προτάσεις, όπως η πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου μέσα στην εβδομάδα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, η ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών σε κάθε περιοχή για τα οξυμμένα προβλήματα (κενά, τμήματα, υποδομές κ.α.), η ανάγκη συσκέψεων με γονείς.

Οι ΕΛΜΕ που πήραν μέρος με απόφαση ήταν: Πειραιάς, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά-Ιθάκη, Κέρκυρα, Λήμνος, Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Γ΄ Αθήνας, Γ’ Δυτικής Αθήνας.

Οι ΕΛΜΕ που πήραν μέρος σαν παρατηρητές ήταν: Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *