Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου.

Ενημερώνουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, όπως κάθε χρόνο, αιτήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου την παραχώρηση της απαραίτητης συνδικαλιστικής άδειας με σκοπό την απρόσκοπτη διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και των Εκλογών του Σωματείου μας. Από την ΔΔΕ Λέσβου λάβαμε την εξής απορριπτική απάντηση: 

«Με προφορική ενημέρωση που είχαμε από τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ μέσω της ΠΔΕ Β. Αιγαίου οι Δ/ντες Α/θμιας & Β/θμιας δεν μπορούν να χορηγήσουν άδεια για την διενέργεια εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, μέσα στο εργασιακό ωράριο (πρωινό ή απογευματινό)».  

Πράγματι, από την ενημέρωση που έχουμε προκύπτει ότι αποτελεί κοινή πρακτική των ΔΔΕ όλης της χώρας, προφανώς με κυβερνητική απόφαση και εντολή, η άρνηση παραχώρησης άδειας για τη διενέργεια συνέλευσης και εκλογών. Η πρακτική αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα «Χατζηδάκη» και ενταγμένη στο πλαίσιο της ενορχηστρωμένης επίθεσης Κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να οργανώνονται, να συνδικαλίζονται, να περιφρουρούν κεκτημένα και να διεκδικούν δικαιώματα. Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια Κυβέρνηση κι ένα Υπουργείο που διαρκώς επιδεικνύουν το σκληρότερό τους πρόσωπο ενάντια στους εκπαιδευτικούς, επιλέγοντας επί μονίμου βάσεως τη βία, την τρομοκρατία, τις απειλές και τα δικαστήρια, προκειμένου να επιβάλουν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική.

 Απέναντι σ’ αυτή την ολομέτωπη επίθεση, καλούμε  τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο Σωματείο, ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για το Σχολείο των ονείρων μας, κόντρα στο ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν. Ενημερώνουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 15/12/2021, από τις 12:00 ως τις 16:00 στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μύρινας και την Πέμπτη, 16/12/2021, από τις 12:00 ως τις 16:00 στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μούδρου. Θα προηγηθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Τρίτη 14/12/2021 στις 16:30 στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μύρινας. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις παρατάξεις να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι την Πέμπτη 09/12/2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *