ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω  Σ Η

Σήμερα, Παρασκευή  28-6-2013, τελευταία μέρα του διδακτικού έτους, εστάλησαν στα σχολεία από το ΠΥΣΔΕ  Ν. Λέσβου οι πίνακες των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών στα σχολεία του Νομού μας.  Οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου αλλά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου &  Αγ. Ευστρατίου εκφράζουν την αγανάκτησή τους καθώς είναι εμφανές ότι  αυτή η ενέργεια δεν έχει στόχο να βελτιώσει τη λειτουργία των σχολείων  αλλά να οδηγήσει  έναν αριθμό εκπαιδευτικών στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα και όχι των εκπαιδευτικών.

  1. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν υπεράριθμοι εντός τριών ημερών, αφού οι υπεραριθμίες  ανακοινώθηκαν 28-6-2013, ενώ όλοι  γνωρίζουμε ότι πολλοί επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας  τους μόλις κλείσου τα σχολεία.
  2. Σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών που θεωρούνται υπεράριθμοι στη Λήμνο απασχολούνταν με πλήρες ωράριο στις θέσεις τους και επομένως οι υπεραριθμίες είναι πλασματικές.
  3. Παρατηρούμε ότι υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις κρίσεις υπεραριθμίας του ΠΥΣΔΕ και αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια κάποιοι θεωρήθηκαν υπεράριθμοι και κάποιοι άλλοι όχι.
  4. Επιπλέον σύμφωνα με την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, πριν τις μεταθέσεις , κρίθηκαν σχεδόν  90 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί  δηλ.  σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί της Β΄Λέσβου.

Μετά από επικοινωνία με την ΕΛΜΕ Λέσβου διαπιστώσαμε ότι το ΠΥΣΔΕ Ν. Λέσβου έδωσε διαφορετικά στοιχεία πλεοναζόντων  στην ΕΛΜΕ Λέσβου και διαφορετικά στην ΕΛΜΕ Λήμνου.

Έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι παραπάνω διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε όλα τα ΠΥΣΔΕ ήταν παράνομες.

  1. Θεωρούμε ότι για τα παραπάνω πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουν οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Ν. Λέσβου οι οποίοι όχι μόνο δεν μας ενημερώνουν ποτέ αλλά υπέγραψαν και τα πλασματικά πλεονάσματα, που τους υπέδειξαν,  παρά τις προτροπές της ΟΛΜΕ να μην υπογράψουν.

Το  Δ.Σ. της    ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου αποφάσισε να προτείνει στην ΕΛΜΕ Λέσβου να προσφύγουμε  από κοινού νομικά κατά των υπευθύνων σε κάθε περίπτωση για όλες τις παρατυπίες που αφορούν στα παραπάνω θέματα και όχι μόνο.  Η ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου ακόμα  θα στείλει  την παρακάτω  πρόταση      στο 16ο  Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Όλες οι ΕΛΜΕ να προσφύγουν νομικά κατά των υπευθύνων για τις παραπάνω παρατυπίες και για όποιες άλλες έγιναν στις κατά τόπους ΕΛΜΕ με τη συνδικαλιστική και οικονομική στήριξη της ΟΛΜΕ.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση – διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *